avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 777 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna seara, Cine are dreptul la ajutor social?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna seara, Cine are dreptul la ajutor social?

Mama mea e vaduva de curand si a fost internata in spital, mai are si o fata minora. Inainte cu o zi sa ii facem dosarul de ajutor social i s-a facut rau si a fost dusa la spital. In timp ce era in spital o prietena de-a ei care lucreaza la primarie s-a gandit sa o ajute si sa ii faca dosar de ajutor de incalzire.
Intrebarea mea e: ar putea face si ajutor social? Reteta e scumpa si nu are asigurare de sanatate. La primarie i-a zis ca nu mai poate face ajutor social daca l-a facut pe ala de incalzire
Cel mai recent răspuns: Stefana222 , utilizator 07:56, 7 Decembrie 2019
Dacă e văduvă recent, are dreptul să obțină PENSIE de urmaș, termen de 6 luni, de la CASA de PENSII.
Și copilul dacă e minor are dreptul la pensie de urmaș, până la 18 ani, sau până la 26 de ani, dacă va continua studiile.
Da, i-am depus dosarul de pensie saptamana trecuta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor copii fara un parinte Gabi95 Gabi95 Buna ziua, am o sora care a ramas vaduva cu doi copii minori, un baiat de 11 ani si fetita de 8 ani, tatal lor nu a lucrat cu carte de munca, sora nici ea nu ... (vezi toată discuția)
Persoana vaduva fara nici un venit iosifk iosifk Buna ziua, Va rog sa imi spuneti pt o persoana singura, ramasa vaduva de circa 1 an ce drepturi banesti i se revin, in situatia de fata locuieste singura si ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas aranka10a@yahoo.com aranka10a@yahoo.com Buna dimineata. Sunt f multumita de raspunsurile care mi-au fost date aici, de aceea mai am o intrebare legatata de pensia de urmas. Sunt vaduva de 11 ani, ... (vezi toată discuția)