avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna - concediu crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna - concediu crestere copil

Buna ziua,
Daca un salariat care va intra in crestere copil pt 2 ani mai are concediu de odihna neefectuat, acesta se va plati pana la operarea suspendarii, se va cumula dupa incetarea suspendarii sau se va pierde? Ma puteti lamuri va rog ????
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:03, 21 Aprilie 2020
Buna ziua.Concediul rămas îl veți efectua la întoarcerea din CCC, posibilitatea platii exista doar in cazul in care încetează cim.

Alexandra Ilie a scris:

Buna ziua,
Daca un salariat care va intra in crestere copil pt 2 ani mai are concediu de odihna neefectuat, acesta se va plati pana la operarea suspendarii, se va cumula dupa incetarea suspendarii sau se va pierde? Ma puteti lamuri va rog ????

Ultima modificare: Marți, 17 Decembrie 2019
Cristinel Horeanu, Consilier juridic
Multumesc, eram putin nesigura.
Buna ziua,
• Angajata a intrat in CIC la 01 iunie 2018
• La intrarea in CIC avea disponibile 10 zile din 2017 si 8 zile pentru anul 2018
• A revenit din CIC in februarie 2020
• La ce data expira zilele reportate din 2017?
• La ce data expira zilele reportate din 2018?
multumesc

Ultima modificare: Joi, 9 Aprilie 2020
Teutica, utilizator
Drepul la CO nu "expira" , insa:

- pentru zilele de CO neefectuate aferente anului 2017 , angajatorul avea obligatia sa le acorde pana la 01.07.2019

- pentru zilele CO neefectuate aferente anului 2018 , angajatorul are obligatia sa le acorde pana la 01.07.2020

Cornel Vasile a scris:

Drepul la CO nu "expira" , insa:

- pentru zilele de CO neefectuate aferente anului 2017 , angajatorul avea obligatia sa le acorde pana la 01.07.2019

Daca era in CIC, le va lua cand va reveni.

- pentru zilele CO neefectuate aferente anului 2018 , angajatorul are obligatia sa le acorde pana la 01.07.2020

Daca este in CIC, le va lua cand va reveni.

Alte discuții în legătură

Contract de munca lyly64 lyly64 Buna seara, va rog am 25 de zile de concediu de odihna neefectuat din anul 2017, trebuie sa il efectuez pana in data de 30 iunie 2018 si cele 25 de zile de ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna ruksandra ruksandra Am lucrat ca și lucrător comercial din august 2017 pana în octombrie 2018. Eu pe anul 2017 nu am avut nici o zi de concediu, iar pe anul 2018 am avut 12 ... (vezi toată discuția)
Concediu odihna gravida luminita29 luminita29 Buna ziua Va expun urmatoarea situatie si as dori sa stiu legal cum se procedeaza: O angajata are dreptul intr-un an de zile la 25 zile concediu odihna. in ... (vezi toată discuția)