avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1915 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Numărul turelor de noapte diferită
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Numărul turelor de noapte diferită

Lucrez într-o unitate sanitară.,în ture de 12 ore,iar personalul de sex feminin lucrează 4 ture de noapte pe lună iar cei de sex masculin câte 6 true .Pentru turele de noapte sîntem plătiți cu un spor de 15%,după un minim de 3 ture lucrate chiar dacă unii facem 6.7 ture de noapte santem plătiți la fel.
Este legală diferențierea nr de ture de noapte între personalul cu aceiasi funcție de încadrare?
Cum să procedez pentru a avea același nr de ture de noapte ca ceilalti colegi (turele de noapte sânt foarte obositoare).
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:47, 2 Ianuarie 2020
Programul de muncă şi modul de repartizare a acestuia pe zile sunt aduse la cunoştinţă salariaţilor şi sunt afişate la sediul angajatorului.

In speta, va puteti adresa angajatorului pentru a reglementa situatia descrisa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! Ana Maria Gavrilă Ana Maria Gavrilă Lucrez intr- o unitate medicală de stat iar numărul nopților efectuate lunar este de 7- 8 .Este normal? In aceste conditii cum ar trebui să ne fie plătite ... (vezi toată discuția)
Spor de noapte : buna ziua , va rog sa ma lamuriti in urmatoarea ... nelu 2009tm nelu 2009tm SPOR DE NOAPTE : Buna ziua , va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema : personal medical care lucreaza in ture , deci si noaptea , este platit cu un spor ... (vezi toată discuția)
Statutul mamei cu copil mic în cadrul armatei amaltheea amaltheea fiica mea lucreaza in armata; are un copil de 3 ani, la gradinita; trebuie sa il ia de acolo pana la ora 17,00; insa are necazuri la serviciu, intrucat nu ... (vezi toată discuția)