Detin 1/5 dintr-un loc de veci in cimitirul Ghencea civil. Ceilalti mostenitori ai locului, respectiv fratii mei, sunt toti decedati. Sunt singura care a platit anual taxa. Mostenitorii fratilor mei nu au achitat nimic. Administratia cimitirului nu imi permite sa platesc si pentru ei. Cum pot prelua eu intreaga concesiune, in conditiile in care nu tin legatura cu mostenitorii fratilor mei si nu stiu de unde sa ii iau?
maraV
Utilizator 3din 4 utilizatori consideră acest răspuns util
Am trecut printr-o situatie similara, si va spun procedura Notariala pe care trebuie sa o urmati.
Impreuna cu ceilalti mostenitori, trebuie sa faceti succesiune pentru locul de veci la Notariat.
Solicitati Administratiei cimitirului sau Parohiei de care apartine locul de veci, o Adeverinta necesara pentru succesiune la Notariat, in care sa se specifice valoarea in lei a locului de veci, semnata, stampilata si cu numar de in registrare.
Cu aceasta adeverinta, cu Certificatele de deces ale fratilor dumneavoastra decedati si cu Actul de Concesiune, mergeti impreuna cu ceilalti mostenitori la Notar unde veti dezbate succesiunea.
Ca sa puteti prelua intreaga concesiune a locului de veci, trebuie sa incheiati la Notar un Act de Partaj Voluntar prin care ceilalti mostenitori va cedeaza dumneavoastra voluntar intreaga lor cota a dreptului de concesiune.
Cu Actul de Partaj Voluntar de la notar va intoarceti la Parohia sau la Administratia Cimitirelor de care apartine locul de veci. Acolo vi se va elibera un nou Act de Concesiune pe numele dumneavoastra.
Singura solutie de a prelua intreaga concesiune, este sa va intelegeti cu mostenitorii, astfel incat ei sa va cedeze voluntar la Notariat cota lor din dreptul de concesiune.