avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Interpretare text legal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Interpretare text legal

Salut, imi poate furniza cineva un link cu o interpretare a art. 268 alin 1 lit a din Codul Muncii, sau vreo hotarare ICCJ samd unde s-a discutat in legatura cu aplicarea acestui text .

Nu gasesc decat cu lit. c....caut ceva cu litera (a)

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Antik , utilizator 09:45, 16 Ianuarie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Textul de lege nu mai este de actualitate intrucat exista art.211 din legea 62/2011 ...

art.211
Cererile pot fi formulate de cei ale căror drepturi au fost încălcate după cum urmează:
a) măsurile unilaterale de executare, modificare, suspendare sau încetare a contractului individual de muncă, inclusiv angajamentele de plată a unor sume de bani, pot fi contestate în termen de 45 de zile calendaristice de la data la care cel interesat a luat cunoștință de măsura dispusă;
.......

Vedeti
[ link extern ]

[ link extern ] /
în cazul celorlalte decizii de concediere termenul de contestație este de 45 de zile, calculat începând cu data la care cel interesat a luat cunoștință de măsura dispusă

ok am inteles ca termenul este de 45 zile începând cu data la care cel interesat a luat cunoștință de măsura dispusă .

cel interesat a luat cunoștință de măsura dispusă : aici este problema care ma macina cum se poate dovedi data la care am luat cunostinta ?...adica se prezuma ?

sau trebuie sa existe dovada comunicarii actului vatamator...pt. a se calcula data inceprerii dreptului la actiune ., nu ar trebui sa fie in acord cu art 76 ?..adica sa se comunice actul

Ultima modificare: Miercuri, 15 Ianuarie 2020
Antik, utilizator
Insa ma intereseaza interpretarea ''data la care cel interesat a luat cunostinta, ci nu data la care cel interesat ar fi trebuit sa cunoasca..( cum este in cazul prescriptiei generale)''

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Data de la care a luat la cunostinta - de exemplu, data semnarii de primire, daca se inmaneaza personal , etc

Vedeti si :
[ link extern ]
78. S-ar putea susţine că, de vreme ce decizia de sancţionare disciplinară se comunică personal salariatului, cu semnătură de primire, cu atât mai mult decizia de concediere, care produce efecte mult mai grave pentru salariat, trebuie să urmeze aceeaşi procedură strict reglementată.

AM GASIT multumesc ! asta am vrut sa stiu !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen contestare decizie concediere dreptaciul dreptaciul In decizia de concediere mi s-a trecut ca termen de contestare 45 de zile conform legii 62/2011, dar conform codului muncii termenul de contestare este de 30 ... (vezi toată discuția)
Introducere acțiune Ioanvlad Ioanvlad La ce instanta poate fi contestata o decizie de concediere? În cât timp poate fi depusa aceasta contestație? (vezi toată discuția)
Contestare concediere individuala Popa_Jenica Popa_Jenica Care este termenul in care pot contesta o concediere individuala? Acest termen se aplica din momentul primirii preavizului sau a deciziei de concediere? Unde ... (vezi toată discuția)