avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Reprezentant legal minor - URGENT
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Reprezentant legal minor - URGENT

Bună ziua! Ce înseamnă să fii reprezentant legal al unui minor? Înseamnă că părintele care devine reprezentant legal are autoritate părintească deplină asupra minorului, exemplu: poate să plece cu minorul din țară fără acordul tatălui, dacă dovedește că în acte este reprezentatul legal? Cum poate să devină un părinte după 4 ani, fără acordul și înștiințarea celuilalt părinte, (în cazul în care la penultima hotărâre(în 2016) s-a decis că vor exercita autoritatea părintească împreună) să devină reprezentant legal? Fosta soție al soțului a devenit reprezentant legal(fără știrea tatălui) și îi este permis să plece din țară fără acordul acestuia.
Cel mai recent răspuns: redryver , utilizator 13:15, 31 Decembrie 2022
Dacă nu are acordul tatălui pentru ieșirea din țară, mama nu putea să călătorească în străinătate cu copilul. Sunteți sigur că a ieșit din țară ?
Încercați să vă interesați dacă între timp măsura a fost schimbată de instanța de judecată. Poate că a obținut exercitarea autorității părintești în mod exclusiv sau a obținut suplinirea acordului pentru călătoria în străinătate.
Poate iesi din tara doar daca instanta a suplinit consimntamantul tatalui sau a obtinut exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti.
Solutii exista pt ambele cazuri dar verificati in care situatie va aflati.
Mulțumesc! Se poate să fi obținut exercitarea exclusivă a autorității părintești fără să știe tatăl? Menționez că nici măcar nu îl lasă să își vadă copilul.
Vă puteți informa de pe portalul instanțelor sau la arhiva judecătoriei.

vilies0507 a scris:

Mulțumesc! Se poate să fi obținut exercitarea exclusivă a autorității părintești fără să știe tatăl? Menționez că nici măcar nu îl lasă să își vadă copilul.

buna ziua,
de ce doar mama copilului poate sa scoata alocatia de la posta?
cum citeam mai sus,ambii parinti sunt reprezentanti legali si atunci de ce nnu poate si tatal copilului sa scoata alocatia?
multumesc.

Alte discuții în legătură

Controverse excludere de la exercitarea autoritatii parintesti cezarad cezarad Va prezint o speta: o mama care are un copil cu un tip cu care nu a fost casatorita niciodata, nu poate iesi cu copilul din tara intrucat i se cere de catre ... (vezi toată discuția)
Tatal refuza sa-si dea acordul lilicu lilicu - divortul a fost anul trecut in ianuarie , pe vechiul cod, si mama are custodia copilului , tatal are drept de vizita - mama sa recasatorit cu un cetatean ... (vezi toată discuția)
Buna ziua,ești cu fostul meu concubin am căzut de comun acord ... Andreea1816 Andreea1816 Buna ziua,ești cu fostul meu concubin am căzut de comun acord sa îmi predea custodia ei,oare voi putea pleca cu fiica mea fara acordul lui? Mulțumesc (vezi toată discuția)