avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 418 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... loviri si alte violente art 193, alin 2 cp
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

loviri si alte violente art 193, alin 2 cp

In urma unor discutii mai vechi cu vecinii de palier ( tata si fiu ) persoane cu probleme de comportament ( fiul ameninta mereu ca isi da foc si da foc la casa ca este terororist si are probleme psihice.) si mari consumatori de alcool am avut un conflict in martie 2017 .

Sotul meu a fost lovit si a raspuns cu o palma , a ajuns la sectie si el si fiul care adepus plangere pentru lovire - nu au fost zile de ingrijiri medicale sau altceva . In tot acest timp am incercat sa discutam cu ei sa isi retraga plangerea insa au inceput sa ceara bani .

Am fost la sectie si am tot discutat cu sectoristul care la randul lui ne spunea sa incercam sa ne impacam , nu am reusit , astazi am primit citatie pentru data de 17.02 . Ce trebuie sa facem , nu avem de ce sa platim ceva acestor persoane , De ce dureaza atat finalizarea acestui proces?
Sotul meu nu are antecedente si nu este un om violent - din cate am inteles trebuia sa primeasca o amenda judiciara si sa termanam cu tot acest calvar...

Sfatuiti ma va rog ca sa scapam si sa ne putem linisti. Stam usa in usa cu dansii dar nu vor sa isi retraga plangerea iar noi nu avem de unde si pentru ce sa le platim vreun ban cata vreme ei sunt cei care au pornit conflictul.

Multumesc !
Buna ziua,
Eu zic sa nu platiti nimic.
Nu cred ca o sa pateasca ceva pentru o palma...
Din contra, chiar sa chemati politia daca fac zgomot nejustificat si, mai ales, in interiorul orelor de liniste.
buna ziua, va multumesc .. Suntem destul de panicati si suntem terorizati de acesti 2 .. Tipa , urma , se imbata si fac scandal, copilul este speriat si se teme sa iasa din casa dar nu am depus plangere pentru ca ne -am gandit ca va fi considerat sicana si incercam pe cat posibil sa ii evitam.
nu a avut zile de ingrijire medicala si ne tot taraie pe la politie , vor 4000 lei iar noi nici nu ii avem si nici nu am avea de ce sa ii dam .
oare putem cere politistului o copie a dosarului sa putem merge la un avocat ?>
Daca nu aveti calitate in dosar, suspect/inculpat, nu puteti consulta dosarul.
Puteti merge la avocat pentru consultanta. De asemenea, aveti dreptul sa angajati avocat care sa va asiste/reprezinte in fata organelor judiciare.
Dle Avocat in primul rand va multumesc pentru raspuns , as vrea sa ma lamuriti daca se poate pentru ca in nici un document nu este specificata calitatea de suspect, inculpat sau altceva decat :suspectul, inculpatul/partea vatamata/citata are dreptul la un avocat......
Cum sa procedam sa putem solicita dlui sectorist accesul la dosar si la documentele din acesta fara a ne lua un avocat deocamdata ?
Multumesc nespus de mult !
Conf. C.p.p. nu aveti dreptul in acest moment.
Ultima modificare: Miercuri, 29 Ianuarie 2020
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand se incepe urmarirea penala? desfasurarea unei anchete alexadr alexadr buna ziua/seara! cum se desfasoara o ancheta/cand se incepe urmarirea penala si care sunt etapele pana la instrumentarea dosarului de catre un procuror? Apoi? ... (vezi toată discuția)
Acuzat de agresiune fizica Radu Palu Radu Palu Am avut acum cateva luni o altercatie cu sora mea in cursul careia ea m-a provocat si i-am tras vreo doua palme. Ceea ce mi-a parut rau deja atunci pe loc. ... (vezi toată discuția)
Dosar penal - conflict vecin brokenangel brokenangel In urma unor discutii mai vechi cu vecinii de palier ( tata si fiu ) persoane cu probleme de comportament ( fiul ameninta mereu ca isi da foc si da foc la casa ... (vezi toată discuția)