Buna ziua! Am inceput munca pe data de 10februarie 2019, iar contractul de munca a fost facut si semnat pe data de 6martie 2019.Sunt insarcinata in 36de saptamani,si ar trebui sa nasc pe data de 20februarie si pt a beneficia de indemnizatie pt Ccc, imi mai trebuie cam 3saptamani , ca sa am 12luni lucrate, in ultimii 2ani. Daca sefu mi ar fi facut contractul la timp, acum as fi putut beneficia de indemnizatie. Ce pot sa fac in cazul acesta? O plangere la Itm m.ar putea ajuta, sa recuprez a cea luna lucrata fara contract de munca? Multumesc.
Buna ziua,
Inainte ce ocupatie ati avut?
Normal, nu ar trebui sa aveti probleme
Art. 4 din OUG 111/2010
(1) În calculul celor 12 luni prevăzute la art. 2 alin. (1) se includ și fracțiunile de lună în care s-au realizat venituri supuse impozitului, precum și cele în care solicitanții s-au aflat în situațiile prevăzute la art. 2 alin. (5) și (6), considerate lună întreagă.
(2) Prin fracțiune de lună se înțelege efectuarea a cel puțin jumătate din zilele lucrătoare din acea lună în care persoana îndreptățită a realizat venituri supuse impozitului ori s-a aflat în una sau mai multe dintre situațiile prevăzute la art. 2 alin. (5) și (6). (3) Prin excepție, se acceptă ca de cel mult 3 ori fracțiunea de lună să fie constituită dintr-un număr mai mic de zile lucrătoare decât cel prevăzut la alin. (2).
(4) În situația în care nașterea copilului se produce înainte de termen, perioada prevăzută la art. 2 alin. (1) se diminuează cu perioada cuprinsă între data nașterii copilului și data prezumată a nașterii, certificată de medicul de specialitate.
Indemnizatie
likmnn
Buna ziua, sunt angajat din data de 15.05.2017, iar copilul s-a nascut la data de 24.04.2018, mama nu lucreaza si din cate am inteles nici eu nu pot beneficia ... (vezi toată discuția)
Ccc
corina29
BUNA ZIUA,
As dori sa ma lamuriti si pe mine daca pot beneficia de CCC in varsta de pana la 2 ani daca m-am angajat pe19oct.2012 si urmeaza sa nasc la ... (vezi toată discuția)