avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Firma cu datorii vreau s-o inchid. Pot?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Firma cu datorii vreau s-o inchid. Pot?

Buna ziua. Am o firma care are 6000 ron datorie la stat. Impozite samd... As dori s-o pun pe zero cateva luni ca sa-mi pot plati datoria ( si sa nu mai acumulez altele ) , apoi s-o reactivez. Se poate ? Si cine trebuie sa faca acest lucru avocatul sau contabila ?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ankuta , utilizator 23:29, 30 Ianuarie 2017
cccmariaconsulting@yahoo.com a scris:
Sunt de acord cu danike-cu exceptia suspendarii doar de catre ONRC. Si Fiscul poate suspenda activitatea in conditiile in care contribuabilul nu depune declaratii la 2 termene consecutive (intr-un semestru).In acest caz,societatea e trecuta in randul soc. inactive si e scoasa din randul platitorilor de TVA-urmand ca la reactivare sa solicite inreg. ca platitor de TVA si implicit sa achite amenzile pentru nedepunerea declaratiilor.

Faceti o confuzie. Suspendarea activitatii nu are nicio legatura cu depunerea vreunei declaratii fiscale sau cu inactivitatea (care e tot fiscala). Suspendarea activitatii se face exclusiv prin ORC.
Multumesc tuturor. S-a rezolvat . Firma isi poate suspenda activitatea prin ONRC. Din fericire nu a mai fost nevoie.....=D> datoriile s-au achitat, sau ma rog aproape toate #-o.
Buna seara,

Pentru un PFA facut prin Anaf cu datorii mari se poate face suspendare?
M-ar interesa unde trebuie depusa cererea si ce declaratii trebuie sa depuna in continuare.
Este necesara prezenta unui avocat?

Pt datorii se doreste a se face o esalonare.

Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare activitate firma administratia financiara octavian_adrian octavian_adrian Impozit forfetar nu se plateste incepind cu data mentionata in Incheierea judecatorului delegat, totusi nu pot face cerere pentru regim derogatoriu la ... (vezi toată discuția)
Suspendare activitate mercur_ro mercur_ro Buna ziua! Ce se intampla cu datorilie unei SC care isi suspenda activitatea la ONRC (nu mai desfasoara activitate)? Va rog, am nevoie de raspuns urgent. ... (vezi toată discuția)
Societati suspendate. societati inactive. societati in regim derogatoriu. Magda Staicu Magda Staicu Stimati colegi, Va propun sa incercam o punere in ordine a celor trei situatii , pentru ca din cite am observat , situatia creata de og 34 in ce priveste ... (vezi toată discuția)