avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensia de invaliditate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensia de invaliditate

La Art.79 litera “c” din legea 263/2010 se mentioneaza ca pensionarii de invaliditate care mai au 5 ani pana la implinirea varstei de pensionare definitiva si au stagiul complet de cotizare, nu mai au obligatia sa se prezinte la revizuirea anuala. Intrebarea mea este stagiul complet de cotizare trebuie sa fie la data cand am fost pensionata medical sau in prezent ?
Cel mai recent răspuns: Cookiewhite , utilizator 10:24, 4 Februarie 2020
In ultima decizie pe care o aveti.
Decizia de pensionare de invaliditate a fost emisa in urma cu 16 ani, dar eu am lucrat in acest timp program de 4 ore. Nu se mai adauga acesti ani la stagiul de cotizare ?
Se adauga doar cand veti trece la limita de varsta.
Va multumesc frumos, dl.Carp. As mai avea o intrebare, pot depune cerere pentru recalcularea pensiei de invaliditate, intrucat de la data emiterii deciziei de pensionare (10.03.2004) pana in prezent am lucrat 4 ore/zi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara,sunt nascuta pe 01.04.1966 pensionara de grad 3 invaliditate ... Marilena Stirbu Marilena Stirbu Buna seara,sunt nascuta pe 01.04.1966 pensionara de grad 3 invaliditate de 6 ani ,cu 31 ani și 9 luni pe decizia de pensionare +4 ani lucrați cu ctr de 4 ... (vezi toată discuția)
Reducere varsta standard de pensionare pentru cei care au lucrat in gr.a ii-a de munca Felicia_Cirstea Felicia_Cirstea Buna ziua, Sotul meu este nascut in data de 18.02.1957 si are o vechime in munca de 34 ani, 8 luni si 9 zile din care: - in grupa a II-a de munca ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate barnos barnos barbat, nascut in 20 martie 1955, pensionat gr.3 de invaliditate in 2010, avand stagiul de cotizare de 32 ani. din 2010 si pana in prezent a lucrat cu contract ... (vezi toată discuția)