avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Fratele meu lasa in urma o sotie, care are un copil dintr- o casatorie anterioara. Eu si mama mea, ce drepturi avem la mostenire ?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 12:03, 5 Februarie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mama 1/3, dvs 1/3 si cumnata 1/3- din bunurile proprii ale fratelui.
Daca bunurile pentru care se va dezbate succesiunea sunt bunuri comune cu sotia, cotele de mai sus se vor raporta la jumatatea fratelui. Mai exact, mama va avea 1/6, dvs 1/6 si sotia 1/6 + jumatatea ei din bunuri, in total 4/6.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi sotie supravietuitoare tudor0211 tudor0211 Casa parinteasca e intabulata astfel.25 %eu,25% fratele meu si 50% parintii.parintii sunt decedati,iar tatal meu a lasat testament prin care ii lasa fratelui ... (vezi toată discuția)
Mostenire, succesiune orsaia2006 orsaia2006 Buna ziua,am si eu o intrebare ,daca ma puteti ajuta ....am un frate care a decedat acum 7 ani ,iar sotia nu a deschis succesiune ,acum 1 luna a decedat si ... (vezi toată discuția)
Dreptul sotului la mostenire marrianne marrianne Am o intrebare: in cazul in care, dupa divort, sotia se recasatoreste, cel de-al doilea sot poate avea drept la mostenirea sotiei din partea parintilor ei ... (vezi toată discuția)