Sunt persoane care au lucrat in strainatate + romania 3-4 luni inainte de nasterea unui copil si au primit indemnizatie de crestere a copilului de 85% din veniturile realizate in ultimele 12 luni, cumulat cu munca prestata in strainatate?
Daca in cele12 luni eligibile pentru CCC din ultimii doi ani anteriori datei nasterii copilului s-a realizat o perioadă venituri din activităţi profesionale în alte state membre UE, SEE sau Elveţia, iar în ultima perioadă dinaintea naşterii copilului s-a desfăşurat activităţi profesionale în România atunci se poate beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului în România.
Buna,
Da, sigur, daca e vorba de UE (nu stiu detalii referitoare la celelalte tari), cu conditia sa ai continuitatea de 12 luni + sa fi avut un contract legal de munca si sa poti prezenta fluturasii de salariu din strainatate [pe langa cei din Ro] pentru lunile lucrate acolo, cuprinse in cele 12 anterioare nasterii. Daca ai posibilitatea, cere HR-ului de acolo un document din care sa reiasa plata contributiei sociale de sanatate/luna - practic asta ii intereseaza pe cei de la DGASPC - acest doc va trebui tradus si legalizat. Sanatate multa!
Buna ziua
Alina Serbanoiu
Buna ziua numele meu este Alina!! Am și eu o nelămurire, pot beneficia de indemnizația de creșterea copilului dacă am doar 2 luni lucrate in România ... (vezi toată discuția)