avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil cu venituri în ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil cu venituri în străinătate și în România în ultimele 12 luni

Hello,

Sunt persoane care au lucrat in strainatate + romania 3-4 luni inainte de nasterea unui copil si au primit indemnizatie de crestere a copilului de 85% din veniturile realizate in ultimele 12 luni, cumulat cu munca prestata in strainatate?
Ultima modificare: Luni, 10 Februarie 2020
Bubuka, utilizator
Cel mai recent răspuns: CarmenG , utilizator 15:07, 12 Februarie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca in cele12 luni eligibile pentru CCC din ultimii doi ani anteriori datei nasterii copilului s-a realizat o perioadă venituri din activităţi profesionale în alte state membre UE, SEE sau Elveţia, iar în ultima perioadă dinaintea naşterii copilului s-a desfăşurat activităţi profesionale în România atunci se poate beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului în România.
Buna,
Da, sigur, daca e vorba de UE (nu stiu detalii referitoare la celelalte tari), cu conditia sa ai continuitatea de 12 luni + sa fi avut un contract legal de munca si sa poti prezenta fluturasii de salariu din strainatate [pe langa cei din Ro] pentru lunile lucrate acolo, cuprinse in cele 12 anterioare nasterii. Daca ai posibilitatea, cere HR-ului de acolo un document din care sa reiasa plata contributiei sociale de sanatate/luna - practic asta ii intereseaza pe cei de la DGASPC - acest doc va trebui tradus si legalizat. Sanatate multa!
Ultima modificare: Miercuri, 12 Februarie 2020
CarmenG, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua Alina Serbanoiu Alina Serbanoiu Buna ziua numele meu este Alina!! Am și eu o nelămurire, pot beneficia de indemnizația de creșterea copilului dacă am doar 2 luni lucrate in România ... (vezi toată discuția)
Concediu postnatal Andreea Veres Andreea Veres Am nascut in Anglia gemeni,sunt si studenta si am hotarat ca sotul sa se intoarca in tara cu copii. Intrebarea este: poate el aplica pentru concediu postnatal ... (vezi toată discuția)
Nu am 12 luni de munca CorinaElena20 CorinaElena20 Nu am 12 luni de munca , la actualul loc , am vreo 7 , nu pot lua o foaie sa dovedească ca am lucrat înainte unde am lucrat cu contract și sa se facă ... (vezi toată discuția)