avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salarii compensatorii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salarii compensatorii

Buna seara. In aug 2019 m-am angajat la o firma care a fost cumparata de o alta firma. Acum urmeaza sa fie inchis biroul nostru, si ni s-a spus, de la inceputul lunii, ca de pe 28 februarie nu vor mai avea nevoie de serviciile noastre. Este vorba de 7 colegi. Conform contractului colectiv de munca trebuie sa primim minim 6 salarii brute compensatorii. Nu ni s-a dat preaviz scris, nu ni s-au comunicat sumele pe care ar trebui sa le primim conf. CCM, nu ne spune nimeni nimic. Team leader-ul nostru, care e din strainatate, ne-a spus ca nu mai are nicio putere de decizie.. Ce ne sfatuiti sa facem? Nu avem nicio informare scrisa din partea noii firme.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:46, 21 Februarie 2020
Verbal se pot spune multe, insa trebuie sa fiti informati si in scris .

Codul Muncii nu face referire la niciun alt document, în afară de decizia de concediere, prin care angajatorul ar trebui să acorde preaviz salariaţilor ce urmează să fie concediaţi. Insa, în practică, la concedierea unui salariat, angajatorul îi comunică acestuia:
1) mai întâi, o „notificare de preaviz”, prin care îi aduce la cunoştinţă că va fi concediat şi termenul de preaviz pe care îl are la dispoziţie până la încetarea contractului de muncă;

2) la expirarea duratei de preaviz, îi comunică decizia de concediere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concedierea prin desfiintarea unui post DeliaStefanescu DeliaStefanescu Buna ziua, In compania in care lucrez s-a anuntat procesul de restructurare. Astfel cativa angajati care fac parte dintr-un anumit grup, de exemplu eu fac ... (vezi toată discuția)
Preaviz scris separat ? dumitru2000 dumitru2000 Avem o contestatie la masura concedierii unde se precizeaza: "Angajatorul nu a inteles sa aplice prevederile legale referitoare la dreptul de preaviz ... (vezi toată discuția)
Din ccc in somaj simionescuirina simionescuirina Am fost anuntata ca firma nu mai are post liber pentru intoarcerea mea la serviciu, mentionez ca sant in CCC pana la 1 aug 2012, sant obligati sa-mi pastreze ... (vezi toată discuția)