avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Expertiza tehnica accident
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Expertiza tehnica accident

Este posibil ca, in cazul unui accident rutier in care masina era oprita la 10 metri dupa trecerea de pietoni, victima sa fi cazut la doar 4 metri dupa trecere (adica in spatele masinii)?
Accidentul a fost foarte grav cu victima care s-a rotit in aer si i-au sarit pantofii din picioare! Victima a avut hemoragie interna provocata de ruperea splinei, femur si humerus fracturate, iar soferul a fost gasit cu DOAR 46 km/h!
Politia n-a masurat pana unde a cazut victima pe asfalt si celor 2 asa zisi martori le-a luat declaratii dupa 6, respectv 10 luni de la accident!
Am motive foarte solide sa cred ca martora a fost influentata sa zica ca distanta la care era victima era de doar 4 metri!
Cel mai recent răspuns: nicunicolae10 , utilizator 16:26, 9 Iulie 2020
Să înteleg că ati ajuns până în instanta. Indiferent de viteza pe care a avut-o șoferul acesta poartă întreaga vină deoarece impactul a avut loc pe trecere. de obicei pedepsele sunt cu suspendare 3-5 ani, ucidere din culpă.. Nu am văzut expertiza, ar trebui sa aveti o copie. oricum, expertiza tehnică a accidentului este nulă și neavenită. Pentru luarea unei decizii corecte se impune la accidentele rutiere cu victimă și nu numai, o expertiză criminalistică auto. Nu înțeleg de ce credeti ca e coruptie. În proc verbal de cercetare la fata locului scrie ca accidentul a avut loc în zona trecerii pt pietoni
La cel mult 3 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare a șoferului puteti solicita daune morale si materiale pe care le va plăti asiguiratorul și acestea se pot ridica la sume consistente. Dacă încă nu e finalizată judecata puteți chema in instanta asiguratorul pt despăgubiri daune morale și materiale si în plus puteți solicita o expertiză criminalistică.
În altă ordine de idei, tatal dvs trebuia supus de urgență la o operatie de splenectomie si apoi operatii pt introducerea materialului de osteosinteză la femur Dacă nu s-a procedat așa .... nu mai e coruptie ci incompetentă. Bolnavul după operatia de femur trebuie îngrijit ca să nu facă escare și pneumonie, ridicat în sezut, taăpotaj etc.
Din prima zi nu i s-a dat nici o sansa de supravietuire datorita varstei (78 ani), a faptului ca avea un singur rinichi si ca urmau 3 operatii din care 2 cu anestezie generala! Mai multi medici ne-au zis ca nu avea sanse de supravietuire!

Pai toata cercetarea politiei e musamalizata cap-coada si am explicat de ce.
Accidentul a fost foarte grav, ma repet: victima aruncata in aer si pantofi sariti din picioare (astea nu apar nicaieri mentionate! Noi l-am gasit cu talpile negre cand l-au scos din operatia de splina..de cum a fost tarat pe asfaltul cu mazga.), iar ei au scris ca a fost proiectat cu viteza mica de pe capota pe asfalt. Probe (pantofii sariti din picioare) inlaturate de la fata locului cu politia de fata!!! Asa zisi martori care au mintit, soferul si sotia lui la fel... Nu tu lista la 112, nu tu filmare de pe camera de supraveghere a politiei locale... Nu s-a masurat pana unde a cazut victima, declaratii luate dupa 6 si 10 luni de la accident!!!
Soferul ne-a zis ca era o masina de politie in spatele lui, sotia lui ne-a zis ca i-a luat pantofii (trebuiau sa ramana pe asfalt ca probe!!!) tatalui meu..astea nu apar nicaieri mentionate!

Pana si fostul avocat mi-a zis ca a vorbit cu alt expert care i-ar fi zis ca soferul avea in jur de 70 km/h. De la 46km/h cu cat a fost gasit la 70, is ceva kg, nu? Luat in plin pe trecere de pietoni!

Fostul avocat mi-a zis ca s-a incercat clasarea din lipsa de probe si martori, apoi, vazand ca n-a mers, au incercat sa arunce vina pe spital.

Pentru mine era important sa-i fac dreptate pe latura penala. Sa fie scrise lucrurile asa cum s-au intamplat, nu musamalizate in halul asta. Despagubirile materiale chiar nu ma incanta cu nimic.

Tot nu am aflat ce ati obtinut si ce sperati sa obtineti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parti vatamate in procesul penal Simonne_ Simonne_ Pentru a putea fi parti vatamate intr-un proces penal trebuie depusa o cerere in acest sens? Nu se ia in considerare faptul ca am facut plangeri in procesul de ... (vezi toată discuția)
Parte civila in proces penal! Simonne_ Simonne_ Buna seara, eu si mama mea suntem parti civile in procesul penal deschis impotriva celui ce ne-a omorat tatal pe trecere de pietoni. Cazul a fost bagat ... (vezi toată discuția)
Accident grav sandubob sandubob am si eu o intrebare si vreau sa fac un scurt istoric. In data de 11 martie 2010 fratele meu a avut un accident de circulatie si sa soldat cu ranirea grava a ... (vezi toată discuția)