Bună ziua,
După încetarea raporturilor de serviciu cu angajatorul, care a avut loc pe 30.05.2018 prin pensionare, în urma unei acțiuni în instanță, angajatorul a fost obligat să-mi compenseze în bani concediul de odihnă neefectuat pe anii 2017 și 2018. În luna noiembrie 2019, angajatorul mi-a comunicat bunetinul de calcul, în care a menționat : dobânda legală 3.54% din sumă, actualizarea cu indicele de inflație 4,22%,,din sumă, precum și rețineri : CIBS 25%, CASS 10%, impozit 10%. Vă rog să-mi comunicați cum se calculează baza de calcul pentru plata concediului de odihnă , ( , .. salariu... sporuri..ș.a. ) , actul normativ care prevede acest calcul și dacă dobânda, actualizarea și reținerile operate au fost corecte. Vă mulțumesc.
Art. 150 C.mun. - personal contractual
(1) Pentru perioada concediului de odihnă salariatul beneficiază de o indemnizaţie de concediu, care nu poate fi mai mică decât salariul de bază, indemnizaţiile şi sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectivă, prevăzute în contractul individual de muncă.
(2) Indemnizaţia de concediu de odihnă reprezintă media zilnică a drepturilor salariale prevăzute la alin. (1) din ultimele 3 luni anterioare celei în care este efectuat concediul, multiplicată cu numărul de zile de concediu.
....
OG 6/2007 - functionar public
art.22
...
(5) Funcţionarii publici beneficiază, pe perioada efectuării concediului anual de odihnă la care sunt îndreptăţiţi conform legii, de o indemnizaţie pentru concediul de odihnă. La determinarea indemnizaţiei de concediu de odihnă se vor lua în calcul, pe lângă salariul de bază, şi sporurile de care beneficiază, potrivit legii.
....