avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... cheltuieli de judecată
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

cheltuieli de judecată

În actiunea de chemare in judecata s-a cerut obligarea pârâților la plata cheltuielilor de judecata.
Au existat mai multe termene de judecată, apoi la final, instanta a spus: Ramane in pronuntare.

cand trebuia sa se depuna dovada cheltuielilor de judecata, dupa ce instanta a spus ca ramane in pronuntare, sau inainte ca instanta sa spuna: ramane in pronuntare?
Cel mai recent răspuns: Narcisa_ , utilizator 06:58, 1 Martie 2020
Pana la ultimul termen trebuia sa fie depuse de partea care le solicita.
La momentul la care instanta a ramas in pronuntare aceste inscrisuri trebuiau depuse la dosar.
Pana la ultimul termen, dar mai niciodata nu stim cand e ultimul termen. De fiecare data, exista amanări pentru expertize, lipsa martori si alte cauze ce duc la amanari peste amanari, asadar, niciodată nu se stie cand instanta va considera ca e ultimul termen si va ramane in pronuntare.

La ultimul termen, fara a sti ca va fi ultimul termen, instanta a spus: Ramane in pronuntare. După ce instanta a zis ca ramane in pronuntare, am depus dovada cheltuielilor de judecată, iar instanta mi-a respins cheltuielile de judecată, deoarece cica le-am depus după ce instanta a zis ca ramane in pronuntare.

E drept asa ceva?
Este conform dispozitiilor legale.
care dispoziții legale?

si rog sa-mi explicati, trebuie depusa dovada cheltuielilor de judecata, imediat in cateva secunde dupa ce instanta a spus: Ramane in pronuntare?

Aurel Fleancu a scris:

Este conform dispozitiilor legale.

Art. 452 Cod procedura civila.

Partea care pretinde cheltuieli de judecata trebuie sa faca, in conditiile legii, dovada existentei si intinderii lor, cel mai tarziu la data inchiderii dezbaterilor asupra fondului cauzei.

Alte discuții în legătură

Onorariu avocat- depunere chitanta la dosar pentru acordarea cheltuielilor mihai03 mihai03 Rog sa scuzati pentru aceasta intrebare. Am constatat, pot depune documente pentru justificare, unde onaratiul pentru avocat a fost, in acelasi timp cu decizia ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecată. danaa1 danaa1 Conform legislaţiei în vigoare (art. 452 NCPC partea care pretinde cheltuieli de judecată trebuie să facă, în condiţiile legii, dovada existenţei şi ... (vezi toată discuția)
Exista dreptate? Ynna87 Ynna87 Buna ziua. Am avut un proces in care \"ma lupt\" pt pensia alimentara a copilului meu. Am castigat in parte procesul insa facut apel pt cheltuielile de ... (vezi toată discuția)