Buna ziua, parintii mei detin un apartament si au facut un contract de vanzare cumparare intre ei si sora mea, stiu sigur acest lucru pt ca am scos un cf de informare, fara clauze in contract, cum a putut fi posibil acest lucru in conditiile in care stiu sigur ca sora mea nu avea suma de 43 000 E, la atat a fost evaluat apartamentul de catre notar, , se mai practica minciunile la notar ? eu credeam ca toate aceste tranzactii se fac prin dovada achitarii banilor prin banca. Stiu ca parintii cat traiesc pot face ce vor cu bunurile lor dar dupa decesul lor am vreun castig de cauza daca deschid proces ca sa arat intentia lor de a ma exclude de la mostenire? Multumesc
Contractul de vânzare-cumpărare e perfect legal, atâta timp cât prețul a fost plătit, conform prevederilor sale. De unde a avut banii, asta e o altă poveste, puteți să atacați acest contract acum, cât sunt și părinții în viață, să demonstrați că în realitate nu a fost o vânzare-cumpărare, ci o simulare. E destul de greu, costisitor și de durată. La ce v-ar folosi, totuși? Mergeți pe drumul dumneavoastră, fără mânie, dacă asta a fost dorința părinților dumneavoastră. Părerea mea!