avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... cum pot sa nu platesc spitalizarea?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

cum pot sa nu platesc spitalizarea?

Buna ziua,va rog mult sa ma ajutati intr-o problema,Luni trebuie sa ma internez in spital momentan nu mai am nici un venit am lucrat pana la data de 1 decembrie2009.Sunt studenta in an 3 la zi iar an 1 si 2 la fr.Mentionez ca am 29ani. Cum fac ca sa nu platesc spitalizarea?Ma poate ajuta sotul el lucreaza?
Cel mai recent răspuns: b_kamelita , utilizator 09:51, 17 Decembrie 2009
Ati lucrat pana la 01.12.2009 ,angajatorul (fost) va elibereaza o adeverinta privind contributia la asigurarile sociale de sanatate ,valabila 3 luni conform Ordin nr. 903/2007

Denumirea angajatorului .....................................................
Cod fiscal (CUI/CNP angajator/persoana fizica) ..............................
Nr. de inregistrare la registrul comertului .................................

ADEVERINTA

Prin prezenta se certifica faptul ca domnul/doamna ........................., CNP ........................, act de identitate ...... seria ..... nr. ........, eliberat de .................. la data de ................, cu domiciliul in ........................................., str. ................................ nr. ..., bl ..., ap ..., sectorul/judetul ............................., are calitatea de salariat si i s-a retinut si virat lunar contributia pentru asigurarile sociale de sanatate, potrivit Legii nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, cu modificarile si completarile ulterioare.
Persoana mai sus mentionata figureaza in evidentele noastre cu urmatorii coasigurati (sot/sotie, parinti, aflati in intretinere):
1. Nume, prenume, ........................ CNP ..............................
2. Nume, prenume, ........................ CNP ..............................
3. Nume, prenume, ........................ CNP ..............................
Prezenta adeverinta are o perioada de valabilitate de 3 luni de la data emiterii.
Sub sanctiunile aplicate faptei de fals in acte publice, declar ca datele din adeverinta sunt corecte si complete.

Reprezentant legal"
Daca am mai fost internata acum 2 luni tot in acelasi loc aducand adeverinta atunci mai este valabila aceea sau trebuie sa imi dea fostul angajator alta?Multumesc mult pentru raspunsuri.

Daca momentan sunt somera ,din 8 august,iar tatal meu nu are nici un venit,pot sa-l trec co-asiguratul meu ,pt ca in cazul nefericit ca ar avea nevoie de spitalizare sa nu plateasca?
Ultima modificare: Joi, 17 Decembrie 2009
b_kamelita, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Documente coasigurare ile203 ile203 Care sunt documentele necesare obtinerii calitatii de coasigurat in cazul unei persoane adulte fara venituri? (vezi toată discuția)
Adeverinta sanatate mitrofan emilia mitrofan emilia buna ziua O salariata ce plateste sanatate in jud. Bacau, pentru a naste in jud. Harghita ce fel de adeverinta trebuie sa duca la spital? de la firma unde ... (vezi toată discuția)
Adeverinta care atesta calitatea de coasigurat irinabirzu irinabirzu doresc sa-l iku coasigurat pe sotul meu, eu fiind salariata; am dus la departamentul Resurse Umane documentele necesare si mi s-a spus ca se va face ... (vezi toată discuția)