avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ajutor - insulta (art 205 C.p.)
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ajutor - insulta (art 205 C.p.)

Salutare tuturor celor care scriu pe acest forum si multe multumiri celor care raspund.
Daca se poate as dori cateva sfaturi intr-o problema.
Intr-o dimineata am avut un mic accident in parcare (din vina mea) si m-am dus la politie cu celalalt sofer. Pe drum, intr-o intersectie, o alta masina m-a atins, din vina soferului ei, si mi-a zgariat putin bara din spate. Furios pe acest sofer (sa-i spunem X), si suparat din cauza primului accident, am coborat si i-am spus cateva cuvinte lui X. Peste vreo saptamana am fost chemat la politie unde era o plangere impotriva mea facuta de catre X. Am dat o declaratie in care mi-am recunoscut vina de a-l insulta pe X, mi-am cerut scuze in scris si am pus acea izbucnire pe seama nervozitatii acumulate in acea dimineata.
Mai tarziu am primit o citatie in care sunt chemat in calitate de inculpat, in proces cu X, in calitate de parte vatamata pentru Fond - insulta (atr. 205 C.p.).
Am luat legatura cu X si mi-am cerut inca o data scuze pentru intamplare, cerandu-i sa ne impacam. Acesta mi-a spus ca vrea ca in instanta sa-mi ceara daune morale de 50 milioane lei vechi iar, daca sunt dispus sa-i dau aceasta suma, isi retrage plangerea si, astfel, eu scap de amenda penala. Chestia asta m-a cam lasat mut si i-am spus ca ma gandesc si il sun.
Intrebare 1: Exista sanse ca judecatorul sa fie de acord cu aceste daune?
Intrebare 2: Daca noul cod penal intra in vigoare la 1 septembrie 2006, eu voi fi judecat dupa noile prevederi (eu fiind chemat dupa 1 sept. 2006)?
Intrebare 3: Cat de mult este influentata decizia finala de faptul ca X este procuror?
Cel mai recent răspuns: ralu26 , utilizator 13:36, 16 Iulie 2006
De cand nu mai e insulta pedepsita de lege? Spune-mi si mie prin ce act normativ s-a dezincrminat pt ca eu nu stiu de asa ceva. Stiu ca e un proiect de dezincriminare si a insultei si a calomniei, dar nu stiu sa se fi aprobat.
In M.Of. nr. 601/12.07.2006 s-a publicat Legea nr. 278/2006 pentru modificarea şi completarea Codului penal, precum şi pentru modificarea şi completarea altor legi.

Legea intra in vigoare dupa 30 de zile de la data publicarii, mai putin dispozitiile referitoare la raspunderea persoanelor juridice care vor intra in vigoare peste 90 de zile.
Buna! O intrebare am si eu! Stie cineva unde gasesc modificarile la codul de procedura penala? Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daune morale ptr calomnie si insulte demir_crina demir_crina cum pot sa cer daune morale ? in baza carui articol de lege? ptr calomnie si insulte? (vezi toată discuția)
Cum se poate pedepsi / chema in judecata o persoana care te insulta CYBORG CYBORG Buna ziua! 1. Am citit pe Internet, puteti verifica: \\" INSULTA şi CALOMNIA sancţionate cu închisoarea Știri April 30, 2013 34 Comentarii ... (vezi toată discuția)
Sunt insultata de o vecina alcoolica ContSters216620 ContSters216620 De 4 luni de zile ma confrunt cu o problema destul de deranjata ptr mine .Am o vecina pe aceeasi strada cu mine care ma insulta aproape in fiecare zi de ... (vezi toată discuția)