avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1934 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... probleme cu succesiunea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

probleme cu succesiunea



Am si eu o problema legata de succesiune.
Bunicul meu a decedat in 2003 iar sotia lui(bunica mea) traieste si acum.
Tatal meu,care mai are un frate,a inceput demersurile pentru demararea succesiunii prin 2004 sau 2005 nu mai stiu exact,oricum in perioada in care era scutit de anumite taxe de succesiune.Vreau sa va informez ca bunurile ce constituie masa succesorala sint vreo 3 ha de pamint(dintre care aprox.100 ari intravilan pe care exista o casa darapanata care nu mai poate fi locuita).Pe linga aceste a mai exista casa unde au locuit bunicii mei,aceasta din urma fiind construita de cei doi bunici impreuna dar pe pamintul mostenit de bunica mea.
Bunica mea si cu fratele tatalui meu nu au fost de acord atunci cu succesiunea,desi au fost impreuna la notar cu tatal meu,acesta le-a trimis si instiintare, prin posta pentru ca spuneau ei trebuia sa cheltuie niste bani si nu au…povesti.
Cert este ca inainte de povestea cu succesiunea au venit la noi acasa sa se inteleaga asupra impartirii averii bunicului meu si tatal meu nu a fost de acord cu propunerea lor pentru simplul fapt ca este un om corect si a spus ca el nu doreste decit ce i se cuvine conform legii.Deasemenea marul discordiei a fost si casa in care inca locuieste bunica mea care au recunoscut toti succesorii ca este bun comun dar intre timp de la moartea bunicului meu au disparut toate actele de pe casa.
Tin sa va informez ca bunica mea si cu fratele tatalui meu au incheiat nu stiu ce acte cum ca fratele tatalui meu are grija de bunica mea si ca aceasta ii lasa toata averea ei mostenire,in fine,nu am vazut actul si eu vreau sa discut despre averea bunicului meu.
Intre timp tatal meu a renuntat la formalitatile ce privesc succesiunea pentru ca nu a avut cu cine discuta deci succesiunea inca nu a fost facuta.
Sper ca nu v-am plictisit prea tare dar am urmatoarele nelamuriri:
-poate concesiona un teren care face obiectul masei succesorale unul dintre succesori atita timp cit nu a fost facuta succesiunea.(o parte din terenul intravilan a fost concesionat primariei sau firmei cu apa pentru o statie de epurare)
-ca sa obtin actele pe casa unde locuieste bunica mea,care au fost ascunse sau distruse de bunica mea in complicitate cu fratele tatalui meu cum trebuie procedat,de unde mai pot sa le obtin pentru ca aceste sint singurele acte care lipsesc,restul le avem in copie.Am vreo sansa sa le obtin pentru ca tatal meu vrea sa mergem in instanta pentru a obtine ceea ce i se cuvine conform legii pentru ca alta sansa nu are,au trecut deja 5-6 ani si de pamintul acela se folosesc doar o parte din succesori tatal meu u a mai calcat pe acolo tot de 5-6 ani.
In speranta ca ma va lamuri cineva si pe mine va multumesc pentru atentia acordata.
Cel mai recent răspuns: MIRCEA STANCULEA , utilizator 15:51, 11 Decembrie 2009
@Mircea Stanculea - Dumneavoastra trebuie sa verificati la Camera Notarilor Publici din orasul respectiv daca s-a dezbatut la vreun notariat succesiunea dupa defunct.
Pentru dezbaterea ulterioara a suvccesiunii va puteti adresa oricarui notar public din raza teritoriala a ultimului domiciliu al defunctului.
Referitor la dezbaterea succesiunii fara tatal dvs raspunsul este DA! Se poate dezbate succesiunea daca tatal dvs a fost citat legal de catre notar si , in termen de 6 luni de zile de la data citarii , nu s-a prezentat!Astfel el poate fi decazut din drepturi ca renuntator la succesiune prin neacceptare!B-)
Tatal meu nu a nu a fost citat legal de nici un notar.
Dar in cazul tatalui meu care i-a citat pe amindoi la notar acum citiva ani si nu s-a prezentat niciunul dintre ei...putea dezbate doar el succesiunea?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sucesiune stefaniajohnston stefaniajohnston Buna ziua am o nelamurire daca vreti sa ma ajutati va rog ,,,avem o mostenire de la bunici ,,ei sunt decedati amindoi au 5 copii in urma cu ani de zile au ... (vezi toată discuția)
Termen acceptanta succesorala - legea 18/1991 adriana-de adriana-de Stimati Domnilor Avocati, va rog mult sa ma ajutati si pe mine cu un sfat. Este vorba de dezbaterea succesiunii dupa bunica mea, plecata din tara cu fiul ei ... (vezi toată discuția)
Succesiune. Valushca Valushca Bunicul meu a decedat in anul 1995,sotia lui a decedat in anul 1980In urma lor au ramas 3 copii,doi baieti si o fata. Atunci cind s a casatorit primul copil ... (vezi toată discuția)