avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Zile libere pentru parinti legea 19/2020
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Zile libere pentru parinti legea 19/2020

Buna ziua,

Daca sotia este acasa in concediu crestere copil ( copilul are 11 luni) si celalat copil este la gradinita, se poate ca eu in calitate de sot sa beneficiez de legea aceasta?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:24, 29 Martie 2020
Corect, contează partea legală. Se pare că va apărea o hotărâre de Guvern care va detalia și bănuiesc că se vor clarifica multe.
Deocamdată, în opinia mea, din lege se înțelege că se acordă doar în familiile unde ambii soții sunt angajați. Soția dvs. nu are această calitate, contractul ei de muncă este suspendat pe perioada ccc.
Sotia are calitatea de angajat, chiar daca se afla in CCC ... de unde reiese faptul ca cei aflati in CCC nu mai au aceasta calitate ???
Așa e, corect era să scriu că nu are calitatea de salariat.
Cu asta sper că sunteți de acord :) Nu primește salariu.

Buna seara,

Angajatorul mentioneaza urmatoarea sectiune din lege motivand ca nu pot beneficia de aceasta lege:

Menționăm că actul normativ stabilește că nu pot benenficia de zilele libere persoanele aflate în șomaj tehnic, cele aflate în concediu pentru îngrijirea copilului, precum și angajații ai căror soți/soții nu înregistrează venituri.
Intr-adevar, cand ati deschis topicul nu exista acel act normativ care mentioneaza asa ceva.
Ultima modificare: Joi, 19 Martie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Coasigurat În concediu pentru cresterea copilului Marta0000 Marta0000 Buna, Sunt in concediu pentru cresterea copilului de aproape un an. Pe perioada cat am fost angajat sotia mea a fost coasigurat neffind angajata. In prezent i ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil 2013 luat de tata stealthO3 stealthO3 Lucrez de 18 luni la o R.A, sotia mea urmeaza sa nasca in februarie, ea este studenta(la buget)..vreau sa stiu daca eu sau sotia beneficiem de concediu CCC ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil luat de tata mariantatic mariantatic Buna ziua, Avand in vedere informatiile contradictorii cu care sunt confruntat, va rog sa ma ajutati cu privire la urmatorul caz: - copilul s-a nascut pe ... (vezi toată discuția)