avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Dreptul la somaj tehnic
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Dreptul la somaj tehnic

Sunt administrator și angajat al unui SRL, care face consultanta și management. Datorita crizei COVID19 afacerea a picat, cei cu care lucram nu mai au nevoie de serviciile mele. As putea, că unic salariat al SRL-ului, sa beneficiez de somaj tehnic? Influențează aceasta decizie poziționarea SRL în rândul IMM care plătesc impozit pe venit(1%)?
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 13:50, 22 Martie 2020
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fiind salariat, aveti dreptul la somaj tehnic si la subventionarea acestuia de stat.

Pe perioada cand sunteti in somaj tehnic se considera ca firma are un salariat si plateste 1% impozit micro.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uf, sunt pierdut in ceata... cyberDJ cyberDJ Buna Ziua, In primul rand vreau sa laud initiativa acestui forum si vreau sa zic ca deja am gasit mai multe raspunsuri aici decat pe siturile oficiale care ... (vezi toată discuția)
Ce pot face daca srl-ul meu, la care sunt angajat unic, nu mai are activitate? Milenic Milenic Sunt unicul angajat al srl-ului meu. De la 1 aprilie mi s-a suspendat activitatea la care lucram, prelucrare date pentru o firma americana online. Nu pot gasi ... (vezi toată discuția)
Pot fi administrator la 3 srl-uri? a.stancu@ a.stancu@ Buna ziua, Am urmatoarea situatie: - SRL 1 -administrator si asociat unic (micro) - SRL 2 - administrator si salariat (micro) - SRL 3 - doar ... (vezi toată discuția)