avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare teren concesionat. Recunoastere investitii ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare teren concesionat. Recunoastere investitii realizate.

E vorba despre un contract de concesiune incheiat in 2004 intre primarie si o persoana fizica, iar acum respectivul doreste sa cumpere terenul concesionat, avand in vedere ca a edificat o constructie inscrisa in CF pe acel teren, iar conform HCL si a practicii Consiliului Local, poate sa cumpere terenul. In toata aceasta perioada el sustine ca a realizat diverse investitii care au sporit valoarea si utilitatea terenului (a adus umplutura de piatra si balast etc), investii care acum la momentul vanzarii sa-i fie recunoscute, ele profitând vânzătorului, adica primăriei. Exista si un raport de evaluare ce mentioneaza pretul terenului si costul total al presupuselor investitii realizate.
Exista temei legal pentru recunoasterea acestor investitii si implicit sa fie scazut pretul de vanzare?
Ultima modificare: Luni, 23 Martie 2020
infolegalis, utilizator

Alte discuții în legătură

Cumparare teren concesionat bittta bittta vreau sa cumpar un teren intr-un sat de la o persoana care il are concesionat de la Primarie pe 99 de ani. dar imi pune o conditie: cat mai repede sa torn ... (vezi toată discuția)
Dreptul de administrare operativa se transfera noului proprietar prin cumparea activelor dutadx dutadx Prin licitatia publica si Contractul de Vanzare-Cumparare din anul 2000, societatea noastra X cumpara “ACTIVUL: SECTIA din localitatea \"Y\" formata ... (vezi toată discuția)
Rugaminte lamurire procedura vanzare teren concesionat rox_crys rox_crys Va rog sa ma ajuati in solutionarea unei probleme. Sunt consilier local la o primarie si trebuie sa luam o decizie asupra unui teren concesionat. As vrea sa ma ... (vezi toată discuția)