avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Somaj tehnic in conditiile OUG 30 din 2020 COVID 19
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Somaj tehnic in conditiile OUG 30 din 2020 COVID 19

Dezvolt intrebarea anterioară. Un salariat cu timp partial care este și pensionar poate beneficia de somaj tehnic decontat de stat în condițiile OUG 30 din 2020?
Cel mai recent răspuns: lovisteanu , utilizator 16:34, 5 Aprilie 2020
Alți profesioniști, astfel cum sunt reglementați de art. 3 alin. (2) din Legea nr. 287/2009 privind Codul civil, republicată, cu modificările ulterioare, precum și persoanele care au încheiate convenții individuale de muncă în baza Legii nr. 1/2005 privind organizarea și funcționarea cooperației, republicată, cu modificările ulterioare, care întrerup activitatea ca urmare a efectelor coronavirusului SARS-CoV-2, pe perioada stării de urgență instituite prin Decretul nr. 195/2020 privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României, beneficiază, din bugetul de stat, în baza declarației pe propria răspundere, de o indemnizație lunară de 75% din câștigul salarial mediu brut prevăzut de Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul 2020 nr. 6/2020.
Bună ziua.Revin cu noutăti,am sunat la ANPIS să întreb dacă indeplinesc toate conditiile cu Pfa-ul meu pt a beneficia de Indemnizatia fixa si răspunsul lor a fost pozitiv.Mi-au spus dacâ am activitatea intreruptă datorită Covid-19 in perioada Stări de Urgentă pot beneficia de acestă Indemnizatie....Aveti grijă pe lăngă actele care trebuiesc trimise prin mail la Anpis de care apartineti (cerere-declaratie pe proprie raspundere-copie CI) trebuie să atasati si un cont IBAN pt a vă vira bani dar trebuie neapărat cont pe ce aveti dumneavoastra Pfa Înteprindere Individuala...nu acceptă cont personal..deci aveti grijă...in rest au fost spre surprinderea mea super rapizi in răspunsuri.De la primul mail in 20 min mi au si raspuns .Toate cele bune să aveti!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie pfa ordonanta 30/2020 actualizata hugobos hugobos Buna ziua! Sunt PFA ,fara contract de munca,cu activitatea taximetrie si as dori sa stiu daca prin ordonanta de urgenta 30/2020 actualizata prin oug 32/2020 ... (vezi toată discuția)
Șomaj tehnic Ilie Zahariuc Ilie Zahariuc Cabinete de tehnică dentara pot beneficia de șomaj tehnic (vezi toată discuția)
Coronavirus anto_riana anto_riana Bună, fiica mea este frizer, e propriul angajat.Odata ce au fost închise gradinitele, a fost nevoită să rămână acasă cu copilul de 4 ani. Unde trebuie ... (vezi toată discuția)