avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 345 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Reducere perioada de suspendare permis.
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Reducere perioada de suspendare permis.

Buna ziua
Am avut un proces cu politia Ilfov pentru viteza, pentru care mi s-a suspendat permisul pe 90 zile.
Am pierdut procesul iar recursul la Trimbunalul Bucuresti a fost respins.
Problema este ca nu am putut preda permisul in 15 zile sau cat era termenul din diverse motive si am ajuns mai tarziu si mi s-a bagat o prelungire de 30 zile.
Intrebarea este daca pot reduce cumva perioada la 90 zile sau sa se renunte la prelungirea aceea de 30 zile.
O audienta la comandant ar putea rezolva problema?
Mentionez ca am permis de 15 ani, nu am mai avut permisul suspendat niciodata, nu am consumat bauturi alcoolice.
mi se pare o perioada prea mare 120 zile pentru viteza, mai ales ca am mai stat 18 zile pana am depus contestatie dupa ce expirasera cele 15 zile cu dovada.
Deci ajung undeva pe la 138-140 zile fara permis.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Eduard76 , utilizator 15:22, 12 Decembrie 2009
Buna ziua !
Va pot spune, in cunostinta de cauza( m- am implicat direct in rezolvarea unor spete similare) ca prevederile legale lasa o marja mare de interpretare. Regulamentul pentru aplicarea OUG 195/2002, republicat prevede la art.209, alin.4 ca in cazul in care titularul permisului de conducere nu se prezinta la politie, in termenul prevazut la alin.(1) , perioada de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce autovehicule se majoreaza, de drept, cu 30 de zile.
De asemeni , art. 209, alin.5 din Regulamentul de Aplicare a OUG 195/2002 spune ca se poate anula aceasta prelungire pentru motive intemeiate. Avand in vedere ca sanctiunea de majorare este aplicata de Serviciul politiei rutiere care a aplicat sanctiunea, iar anularea intra tot in competenta acestora, aveti sansa de a beneficia de aceasta anulare printr- o audienta (unde depuneti si o cerere in acest sens). Unii au reusit , altii nu.
Va expediez un model de solicitare mai jos .
MODEL

" Catre,
INSPECTORATULUI JUDETEAN DE POLITIE ........

DOMNULE COMANDANT

Subsemnatul ......., domiciliat in......, posesor al cartii de identitate ..., nr...., CNP ..., si al permisului de conducere ..., va aduc la cunostinta urmatoarele :
Regulamentul pentru aplicarea OUG 195/2002, republicat prevede la art.209, alin.4 ca in cazul in care titularul permisului de conducere nu se prezinta la politie, in termenul prevazut la alin.(1) , perioada de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce autovehicule se majoreaza, de drept, cu 30 de zile.
Am primit la data de ..., prin posta comunicarea Tribunalului ... cu privire la decizia de respingere a recursului inaintat de mine ....( sau prin intermediul....) , impotriva sentintei civile pronuntata de Judecatoria ..., fara a fi instiintat de catre aparatorul ....( daca este cazul), care a intrerupt in mod nejustificat si brusc comunicarea cu mine pana la finalizarea intregului dosar. Va declar ca am luat la cunostinta rezultatul din data de ...dupa ce am primit comunicarea din partea Inspectoratului de Politie ...i, Serviciul Politiei Rutiere in data de ..., eu in toata aceasta perioada fiind la ..., angajat si avand program zilnic, neputand sa ma duc la ... pentru a cunoaste decizia tribunalului.( aici invocati motive cat mai plauzibile si cu posibilitate de proba, precum CM, adeverinta, etc.)
Avand in vedere cele declarate mai sus va rog sa anulati decizia de prelungire a perioadei de suspendare a dreptului de conducere conform art.209, alin.5, din Regulamentul de Aplicare a OUG 195/2002.
Atasat aveti copiile documentelor primite de la institutiile numite mai sus .si.... (treceti probele) .
Solicit un raspuns urgent la problema mea deoarece sunt pus in situatia de a-mi pierde locul de munca( daca este cazul).

Cu respect,
..........................

DOMNULUI INSPECTOR SEF AL INSPECTORATULUI JUDETEAN DE POLITIE "

Cu stima !
Multumesc pentru ajutor.
Voi incerca sa merg in audienta, multe sperante nu imi fac dar oricum, mai exista o sansa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art 118 alin. 4 si 5 din oug 195/2002 calinccs calinccs In temeiul Art 118 alin. 4 si 5 din OUG 195/2002 se poate dispune: \"majorarea perioadei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce autovehicule ... (vezi toată discuția)
Executare pedeapsa cumul de puncte cod rutier mallox mallox In 6.05.2007 am cumulat 15 puncte de penalizare. Pe 26.09.2008 m-am prezentat la politie dupa ce mi-a transmis un vecin ca am fost cautat de un agent de la ... (vezi toată discuția)
Cumularea a 15 puncte de penalizare ionitaAdrian ionitaAdrian am si eu o mare rugaminte daca ma poate indruma cineva ca am patito rau de tot am fost oprit in trafic de un echipaj de politie si mi sa cerut actele la ... (vezi toată discuția)