avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Intelege cineva care este corelarea cu privire la ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Intelege cineva care este corelarea cu privire la testarea persoanelor care au fost confirmate pozitiv si daca acestea sunt cele din carantină sau nu?Par sa fie toti adunati dar nu stiu cati din cei carantinati sunt cu testare pozitiva COVID 19 din număru

Eu nu inteleg de unde provin persoanele testate pozitiv.
Sunt cele din carantină combinate cu cele din orase sau cum?
Mie asa imi pare si situația este confuză.
---------

[ link extern ]

,,Corelația dintre numărul de teste zilnice și noile cazuri de infecție cu COVID 19 este evidentă. Cu cât numărul de teste făcute în 24 de ore este mai mare, cu atât crește și numărul cazurilor noi raportate în 24 de ore. Și invers."
-------------

M-ar interesa sa ma lămuresc câte persoane sunt testate pozitiv în carantină si cate în orașe dar care să nu fi venit din străinătate.

Cunoaste cineva aceasta informatie?

As vrea sa stiu cati din cei veniți din străinătate si aflati în carantină au fost testați si cati din ei au ieșit pozitiv si cati negativ.
Trebuie să fie un număr foarte mare de testati pozitiv.
Ultima modificare: Marți, 7 Aprilie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 01:52, 14 Aprilie 2020
la nivel national sunt facute f putine teste, sunt testati ( cel mai probabil) cei cu simtome si cei care ajung prin spitale , de aia avem si atat de putini confirmati.
AVeti in link o situatie, in sua s-au facut peste 1.6 mil de teste de aia au 370 mii confirmati
[ link extern ]
Fara testare in masa, nu cred ca avem o situatie reala a celor infectati.
Caz concret. In 06.04 am sunat la DSP tel verde (DSP-urile locale nu raspund la telefon). Avem 3 angajati veniti din zona rosie in carantina. Mi s-a zis ca nu se mai testeaza persoanele asimptomatice aflate in carantina. Sa sune ei daca au simptome si vor fi testati.
Am intrebat ce se intampla dupa cele 14 zile daca oamenii sunt cumva infectati si asimptomatici si evident molipsitori inca. Mi s-a raspuns ca ar trebui sa isi ia ei masuri acasa sa se mai autoizoleze cateva zile.
Ultima modificare: Marți, 7 Aprilie 2020
Dana Posta, utilizator
Si pana la urma pe cine testează?
Tot nu am inteles.

Cei din carantină ar trebui testați macar cu testele acelea cu care vroia testarea dr. Cercel.
Sa.se stie macar situația cu ei.
Este bine sa stie si ei clar.

Am auzit opinia potrivit careia unii se vindeca singuri.Asta testa dr. CERCEL.
Dar.trebuie stiut exact deoarece în acest caz nu merge pe opinii fără probe certe.

Eu nu am convingerea ca virusul moare singur la unii si la altii rămâne.
Dacă rămâne la unii aceștia il pot transmite.

Nu am auzit opinii de la.medicii virusologi în sensul că se ajunge la vindecare daca stai nu stiu cate zile.
Este însă adevarat ca virusul scade în virulența si nu mai are aceeași forță după un timp pentru ca aceasta este caracteristica oricărui virus de tip gripal .

Ar trebui să se anunte clar dacă cei infectati se vindeca singuri dar pe baze științifice.
Si mai ales în ce condiții deoarece unii pot rămâne purtători daca nu se dovedește științific ca se vindeca toti si nu mai sunt purtători.

Este important de stiut pentru ca virusul daca sta in faza latentă poate acționa din nou virulent daca va găsi condiții propice.
Ultima modificare: Marți, 7 Aprilie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Din ce vedem si auzim testeaza persoanele cu simptome severe care au fost contacti. Plus decedati? Mie sincer asa imi pare, ca testam cu precadere persoane internate in stare grava si pe cei deja decedati. Cunosc caz concret de contacti indirecti (au fost in acelasi spatiu cu o persoana confirmata dar nu au avut contact direct cu ea) simptomatici netestati pentru ca aveau simptome medii si erau tineri si sanatosi.
Nu gasesc nici o logica si ma straduiesc sa o gasesc.
testam cu precadere persoane internate in stare grava si ...

Asa se pare ...


Nu gasesc nici o logica si ma straduiesc sa o gasesc.

Logica este ca toata lumea este la inceput in momentele astea, nimeni nu stie ce are de facut, nimeni nu are experienta, toti vorbim din imaginatie (nu din experienta), este inceputul unei noi ere la modul propriu, cu alte cuvinte ceea ce se intampla este firesc, nu putem sa acuzam pe cineva de bâlbâiala pentru ca nu este nimeni vinovat de faptul ca se intampla ce se intampla.
(bine, vorbesc la nivelul tarii noastre, caci mai sus nu stim noi ce se intampla)
Ultima modificare: Marți, 7 Aprilie 2020
trandafir2, moderator

Alte discuții în legătură

Testarile domnului dr. streinu cercel si a doamnei primar firea CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Mie imi pare o masura foarte utila. Voi ce parere aveti. Gandesc bine pentru ca vin doctorii la scara blocului si nu merg oamenii la.spital. Ar.fi fost ... (vezi toată discuția)
Covid-19. a emis cineva vreo opinie cu privire la momentul in care se va finaliza infectarea cu covid-19 in romania? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Desi numarul infectarilor au scazut apar, zilnic noi infectari si se pare ca se va intinde foarte mult in timp aceasta ... (vezi toată discuția)
România ar avea potențial sa produca testele pentru noul coronavirus? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Ma refer la toate testele relevante, atat la cele PCR cât și la cele pentru a se verifica cât din populație s-a imunizat. Am văzut că medicii merg pe ... (vezi toată discuția)