avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... PFA și Contract de colaborator în timp de șomaj ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

PFA și Contract de colaborator în timp de șomaj tehnic

Dacă cineva se află în șomaj tehnic, poate incasa venit din PFA sau ca colaborator cu contract?
Cel mai recent răspuns: I Jutka , utilizator 18:29, 14 Aprilie 2020
Ajutorul de somaj tehnic pentru PFA se acorda in cazul intreruperii totale a activitatii PFA-ului, in conditiile O.U.G. 32/2020.

Art. XV. - (1) Alți profesioniști, astfel cum sunt reglementați de art. 3 alin. (2) din Legea nr. 287/2009 privind Codul civil, republicată, cu modificările ulterioare, precum și persoanele care au încheiate convenții individuale de muncă în baza Legii nr. 1/2005 privind organizarea și funcționarea cooperației, republicată, cu modificările ulterioare, care întrerup activitatea ca urmare a efectelor coronavirusului SARS-CoV-2, pe perioada stării de urgență instituite prin Decretul nr. 195/2020 privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României, beneficiază, din bugetul de stat, în baza declarației pe propria răspundere, de o indemnizație lunară de 75% din câștigul salarial mediu brut prevăzut de Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul 2020 nr. 6/2020.

Gasiti mai multe detalii aici: [ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 14 Aprilie 2020
Luisa Mitroi legalista.ro, Consilier juridic
Mulțumesc pentru răspuns! Nu este vorba de șomaj tehnic la PFA. Avea loc de muncă. De acolo iese la șomaj. Pe lângă șomaj tehnic este interzis să aibă venit din PFA? Sau colaborator. De exeplu prin intermediul unui sistem MLM.
Ultima modificare: Marți, 14 Aprilie 2020
I Jutka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizație pfa stare de urgenta Magda77? Magda77? Bună ziua. Care sunt condițiile pe care trebuie întrunească un Pfa pentru a primi indemnizația pentru stare de urgenta.? (vezi toată discuția)
Veniturile inregistrate de pfa in anul 2020 , primite ca si indemnizatie ... dinamo2010 dinamo2010 Veniturile inregistrate de PFA in anul 2020 , primite ca si indemnizatie in urma OUG 30/2020, ca urmare a intreruperii activitatii determinate de efectele ... (vezi toată discuția)
Somaj tehnic intreprindere individuala fara angajati Dl_Sandu Dl_Sandu Sunt titular intreprindere individuala activitate comert in magazin , dar si activitate online web design. In perioada starii de urgenta am intrerupt total ... (vezi toată discuția)