avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Indemnizație pfa stare de urgenta
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Indemnizație pfa stare de urgenta

Bună ziua. Care sunt condițiile pe care trebuie întrunească un Pfa pentru a primi indemnizația pentru stare de urgenta.?
Cel mai recent răspuns: Luisa Mitroi legalista.ro , Consilier juridic 21:48, 15 Aprilie 2020
Ajutorul de somaj tehnic pentru PFA se acorda in cazul intreruperii totale a activitatii PFA-ului, in conditiile prevazute de O.U.G. 32/2020 (mai jos).

Modelul de cerere si de declaratie raspundere necesare pentru solicitarea ajutorului de somaj tehnic pentru PFA sunt disponibile pe website-ul Agenția Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială, la [ link extern ] ".

Art. XV. - (1) Alți profesioniști, astfel cum sunt reglementați de art. 3 alin. (2) din Legea nr. 287/2009 privind Codul civil, republicată, cu modificările ulterioare, precum și persoanele care au încheiate convenții individuale de muncă în baza Legii nr. 1/2005 privind organizarea și funcționarea cooperației, republicată, cu modificările ulterioare, care întrerup activitatea ca urmare a efectelor coronavirusului SARS-CoV-2, pe perioada stării de urgență instituite prin Decretul nr. 195/2020 privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României, beneficiază, din bugetul de stat, în baza declarației pe propria răspundere, de o indemnizație lunară de 75% din câștigul salarial mediu brut prevăzut de Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul 2020 nr. 6/2020.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa și contract de colaborator în timp de șomaj tehnic I Jutka I Jutka Dacă cineva se află în șomaj tehnic, poate incasa venit din PFA sau ca colaborator cu contract? (vezi toată discuția)
Veniturile inregistrate de pfa in anul 2020 , primite ca si indemnizatie ... dinamo2010 dinamo2010 Veniturile inregistrate de PFA in anul 2020 , primite ca si indemnizatie in urma OUG 30/2020, ca urmare a intreruperii activitatii determinate de efectele ... (vezi toată discuția)
"somaj tehnic" profesie liberala steef steef buna ziua, Sint un pfa profesie liberala. As dori sa stiu daca acel \"somaj tehnic\" pentru intreruperea activitatii firmei se acorda doar daca nu ai si ... (vezi toată discuția)