avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Intabulare teren agricol pe numele unei persoane ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Intabulare teren agricol pe numele unei persoane decedate

Buna seara, am urmatoarea intrebare. Mostenitorii unui teren agricol de langa verii mei doresc sa le vanda terenul, dar nu au facut succesiunea dupa mama lor care a murit acum 25 de ani si nici nu se inteleg intre ei pe teren. Brusc zilele trecute au aparut cu terenul proaspat intabulat, dar pe trei nume: doi dintre mostenitori plus mama decedata (al treilea mostenitor a decedat intre timp). Este corecta aceasta intabulare, se poate cumpara terenul? Cum se poate sa apara o persoana decedata pe o intabulare recenta? Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 22 Aprilie 2020
Step2006, utilizator
Cel mai recent răspuns: Step2006 , utilizator 10:45, 23 Aprilie 2020
Se poate intabula pe persoane decedate. Sunt cazuri in care nu se poate dezbate succesiunea daca cartea funciara nu este actualizata. Persoana decedata recent nu a avut mostenitori?
Puteti solocita un extras de carte funciara online, si sa va uitati cine sunt proprietarii inscrisi. E ciudat sa fie inscris si mostenitorii si decedatul. Trebuia sa fie inscrisi ori una ori alta.
Va multumesc! Persoana a decedat acum 25 de ani dar nu a fost facuta succesiunea pentru ca nu s-au inteles urmasii pe terenuri, acesta fiind doar o parte din mostenire. Mostenitorii au fost trei, unul a murit (are totusi urmasi). Vom cere extras de carte funciara. Pe planul de cadastru nou sunt inscrisi trei: decedata (de acum 25 de ani) si doi dintre mostenitori.
Ultima modificare: Joi, 23 Aprilie 2020
Step2006, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare locuinta cu cadastru facut in anul 2001 roiban roiban buna ziua parintii au decedat iar pentru efectuarea succesiuni notarul solicita extras de carte funciara proprietatea o casa si teren cu anexe este mostenita ... (vezi toată discuția)
Succesiune teren cu litigiu inscris in cf BizzyD BizzyD Buna ziua, Am si eu o intrebare in legatura cu un teren pe care ar trebui sa il mostenesc de la tatal meu decedat. Terenul in cauza face obiectul unui ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, am și eu o situație mai delicata.mi s-a eliberat ... Cameliadiac Cameliadiac Bună ziua, Am și eu o situație mai delicata.Mi s-a eliberat de către primărie un certificat de punere in posesie pe numele tatălui decedat în loc de ... (vezi toată discuția)