avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Accize, alte taxe servicii DHL
Discuție deschisă în Accize, alte taxe

servicii DHL

Am cumparat un produs extern prin serviciul de curierat DHL care a fost platit odata cu valoarea comenzii. Pentru vamuirea acestui colet mi s-au pus la dispozitie 2 variante si s-au cerut documentatiile necesare dovezii platii la extern. In urma documentatiilor trimise s-au calculat pe factura : pretul de tranzactie, TVA si taxe vamale, coletul depasind valoarea de 150 EUR. Problema este ca in documentatiile atasate am trimis separat valoarea totala a produslui si valoare transportului care era deja inclus in acesta valoare. Pretul de tranzactie s-a calculat prin readaugarea aceluiasi transport pe care il continea (deducerea lor din documentele atasate) urmand sa fie calculate si restul de contributii. In urma reclamatiilor facute nu am putut sa rezolv nimic, sustinand ca totul s-a calculat conform documentelor furnizate, fara sa mi se dea lamuriri clare privind calculul acelor valori. Ce as putea sa fac sa dovedesc ca acea greseala de calcul exista?

Alte discuții în legătură

Evitarea taxelor vamale si a tva-ului pt importurile din china MirelaRotarescu MirelaRotarescu Buna ziua! 1. Urmarind pe forum discutia privind plata de taxe vamale si TVA pentru comenzile online provenind din China, sa inteleg ca pentru a evita orice ... (vezi toată discuția)
Taxe vamale colete uk-ro pentru persoane fizice CHANEL CHANEL O persoana din UK trimite un colet cu haine - cadou -catre o persoana din Romania -e vorba de 5 piese de imbracaminte pentru uz personal -asta ca sa nu se ... (vezi toată discuția)
Tva si taxe vamale legale sau abuzive? raluca_baltatanu raluca_baltatanu Buna ziua! Numele meu este Raluca, iar in randurile de mai jos va voi prezenta o speta des intalnita, insa niciodata explicata de cineva specializat si ... (vezi toată discuția)