avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ma poate lamuri cineva?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ma poate lamuri cineva?

Buna ziua.Ma poate lamuri cineva va rog frumos.Am fost condamnat in 2014 la 3 ani cu executare,liberat conditionat in 2016 iar in termen a fost 2017.
In 2018 am patit sa zic asa "conducerea sub influenta substantelor,thc".In 2020 anul acesta in august,pot sa fac reabilitarea judecatoreasca(si trece termenul de incercare)
Intrebarea mea este:Am vreo sansa ca sa nu ajung inapoi?Ma refer pot primi o amenda penala,sau pot primi cu suspendare si sa imi mentina liberarea conditionata?
Astept raspunsuri si va multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: gigman11 , utilizator 14:39, 24 Aprilie 2020
Nu va puteti reabilita avand in vedere ca ati savarsit o noua infractiune pana la implinirea termenului.
Dupa calculele mele termenul se implineste la anul. 2014+3+4
ART. 166
Reabilitarea judecătorească
(1) Condamnatul poate fi reabilitat, la cerere, de instanţă, după împlinirea următoarelor termene:
a) 4 ani, în cazul condamnării la pedeapsa închisorii mai mare de 2 ani, dar care nu depăşeşte 5 ani;
.................
ART. 167
Calculul termenului de reabilitare
(1) Termenele prevăzute în art. 165 şi art. 166 se socotesc de la data când a luat sfârşit executarea pedepsei principale sau de la data când aceasta s-a prescris.
........................
Ultima modificare: Vineri, 24 Aprilie 2020
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Asta am inteles,dar imi puteti spune Am vreo sansa ca sa nu ajung inapoi?Ma refer pot primi o amenda penala,sau pot primi cu suspendare si sa imi mentina liberarea conditionata?Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitare cazier MiuDorina MiuDorina Buna ziua ,sotul meu a fost condamnat la 10 ani plus un spor de 3 ani ,reesit din cumul de pedepse,a executat 10 si eliberat conditionat in 2007 cu trei ani ... (vezi toată discuția)
Reabilitare judecatoreasca & de drept Instalator Instalator Buna ziua ! Art.165 , 166 si 167 - si celelalte care fac trimitere la termene, conditii , etc . - din NCP sunt clare. Dar la ... (vezi toată discuția)
Reabilitare florin197024 florin197024 baiatul meu a fost condamnat pentru viol in2012 la 5 ani ,dupa 4 ani a fost eliberat conditionat in 2016 pedeapsa terminandu-se in martie 2017 .m-ar interesa ... (vezi toată discuția)