avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozit pentru venit din MLM
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozit pentru venit din MLM

Buna dimineata,
Lucrez cu o companie de vanzari directe(gen avon,oriflame...) care din banii pe care ii acumulam ne opresc 10% ,pe langa acesti 10% este nevoie sa mai platim si altceva?
Din cate am inteles se schimba procentul daca depasim 27.000 Ron/An
Imi poate da cineva mai multe detalii?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Anca Gata , utilizator 13:52, 16 Martie 2023
Multumesc pentru raspunsuri.
Tot ar mai fi o nelamurire.
CASS reprezinta 10% din minimul pe economie? sau reprezinta 10% din suma pe care o obtin?
Sa zicem ca ajung la 50.000 Ron/an o sa platesc 2676 sau 5000 ?
2676
Aparent este vorba de 2676 + ~6800 CAS (pensia )
Tocmai ce am primit "Aviz de inspectie fiscala"
Ciudat e ca 99% din contabili spun ca se plateste doar CASS ,cei de la anaf la fel dar intr-un final te trezesti ca nu e asa.
Trist..

Constantin Vera a scris:

2676

O cautare pe google dupa "Obligatii privind contractele civile. Incadrare fiscala" o sa va ofere ca prim raspuns un raspuns elaborat pentru problema expusa. CAS-ul pare sa devina obligatoriu in cazul in care activitatea nu e ocazionala si se si depaseste plafonul de 12 salarii de baza minime brute.
Buna ziua! In aceasta situatie, in care sunt si eu (venituri din vanzari directe provenite din firma mlm), doar ca imi depun singura declaratia unica pe persoana fizica, pot beneficia de indemnizatie crestere copil?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt asigurata daca primesc venituri din chirii? AndreeaZhao AndreeaZhao Salutare tuturor! Mai sunt asigurata daca am venituri din chirii? (vezi toată discuția)
Impozit pe venituri ocazionale din activitati de cercetare / dezvoltare BigShrek BigShrek Aș dori să știu cum se impozitează / se declară veniturile obținute de persoane fizice, pentru proiecte ocazionale de tip cercetare / ... (vezi toată discuția)
Declaratie unica persoana fizica xman_ghio xman_ghio Buna seara, va rog sa ma ajutati cu cateva nelamuriri legate de impozitul pe venit persoane fizice si depunerea declaratiei unice. In cursul anului 2019 am ... (vezi toată discuția)