avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Vechime pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Vechime pensie

Bună ziua. Am 56 ani și o vechime de 20 ani. Dacă nu mai cotizez și ma opresc la aceasta vechime, se va schimba cu ceva cuantumul pensiei cu o vechime de 20 ani fata de 26 ani, dacă as plăti în continuare? Îmi este destul de greu sa plătesc lunar CAS ul. As vrea sa știu categoriile de vechime, de la cât la cât pensia este mai mare. Adică de la 15-20 sau de la 15-25 este aceeași pensie?
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 10:10, 13 Mai 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu pot sa va spun doar atat:
Nu merita sa incheiati contract de asigurare sociala pentru marirea stagiului de cotizare.
Exceptie:
Pentru completarea stagiului complet.
In rest nu se ;poate da un raspuns, deaoarece cuantumul pensiei depinde de foarte multe date si elemente.
Exista posibilitatea ca pensia pentru contributia pentru 15-20 de ani sa fie mai mare decat cea pentru 20-25 ani.
Acest lucru se datoreaza valorii venitului asigurat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul pensie de invaliditate nesica nesica Buna ziua, As dori sa aflu cum se calculeaza pensia de invaliditate gradul II avand in vedere ca sunt nascut in septembrie 1954 si lucrez din octombrie ... (vezi toată discuția)
Scuze pentru greșeală, am s26 de ani stagiu complet de cotizare ... Mihaela Princi Mihaela Princi Scuze pentru greșeală, am s26 de ani stagiu complet de cotizare contributiv din care 14 ani și 6 luni lucrați în grupa a doua.Ce stagiu complet de ... (vezi toată discuția)
Stagiul de cotizare catre casa de pensii daniel_danut83 daniel_danut83 Buna ziua se merita sa inchei cu casa de pensii un contract de asigurare catre casa de pensii pentru vechimea in munca, adica sa platesc vechimea in munca ... (vezi toată discuția)