avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Starea de alerta - munca la domiciliu/telemunca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Starea de alerta - munca la domiciliu/telemunca

Buna ziua,

Desi era propus ca pe perioada starii de alerta angajatorul sa poata dispune unilateral munca la domiciliu sau telemunca, se pare ca textul a fost modificat in senat: angajatorul putand dispune aceste masuri numai cu consimtamantul salariatului.

In cazul in care se va lucra in continuare de acasa, pentru o perioada, singura varianta ar fi incheierea unuor AA cu clauza de Telemunca? Este legala incheierea acestor acte pentru o perioada determinata? (ex. incepand cu data de 15.05.2020 pana pe data de 14.06.2020, inclusiv - cu raportare in Revisal astazi)

Multumesc
Ultima modificare: Joi, 14 Mai 2020
AndradaCristu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:56, 15 Mai 2020
In baza art. 48 - codul muncii?
Revin din nou, avand in vedere Hot 24 din 14.05.2020, pct. 2: "Instituțiile și autoritățile publice, precum și operatorii economici publici și privați au obligația organizării activității, astfel încât munca să se desfășoare de la domiciliul angajaților....." - cum se pune acest lucru in aplicare? rezulta posibilitatea modificarii locului de munca, unilateral, sau se vor aplica prevederile legii ce urmeaza a fi publicata in MO - luni, unde este precizata obligativitatea consimtamantului angajatului?

Insist deoarece pentru companii cu un numar mai mare de angajati, nu este tot una sa intocmeasca 100 de AA sau sa comunice o decizie si, eventual, o anexa unde semneaza angajatul.
Ultima modificare: Vineri, 15 Mai 2020
AndradaCristu, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Prin decizie a angajatorului se va face acest lucru.
In acest sens, se inregistreaza si transmite revisal cu modificare tip contract, care este opinia dvs,?

Multumesc frumos.
Nu, daca este vorba despre decizia angajatorului de modificare a locului de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare suspendare cim in revisal Alis07 Alis07 Buna ziua.Salariatul X.are suspendat CIM somaj tehnic,in Revisal apare 01.05.2020-15.05.2020. In data de 15 .05.2020 se doreste sa inceapa activitatea.Va rog ... (vezi toată discuția)
Aa - clauza telemunca AndradaCristu AndradaCristu La incheierea unui CIM, poate fi incheiat un AA privind clauza de telemunca (pentru o perioada determinata de 1 luna, de la data angajarii)? Stiu ca legea ... (vezi toată discuția)
Act aditional telemunca la cim andad andad In situatia actuala, daca o firma de software opteaza pentru ca fiecare angajat sa lucreze de acasa, este necesar sa se incheie un act aditional de telemunca ... (vezi toată discuția)