avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1995 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... tardivitate apel
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

tardivitate apel

Buna ziua,

am castigat in prima instanta un proces contra unei banci pe un comision de administrare . Banca a facut apel numai ca eu cred ca acest apel a fost facut dupa expirarea celor 30 de zile legale. Cine verifica daca acest apel s-a facut in termenul legal, instanta sau trebuie depusa o solicitare in acest sens?

Daca banca ,prin avocat, cere judecarea cauzei in lipsa este obligatoriu ca eu sa am avocat ca pana acum si sa ma prezint la termene , in conditiile in care avocatul bancii nu a venit niciodata, sau pot doar depune intampinare si solicita judecarea cauzei in lipsa ?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: danalida , utilizator 15:02, 18 Ianuarie 2023
Bună ziua! Dacă a fost respins apelul de către tribunal într un proces civil scriind în sentința definitivă că apelul a fost declarat tardiv, mai există o cale de atac câtă vreme știu că am declarat apelul în termen ?Mulțumesc anticipat!
Avocat Tabrea Alexandru a scris:

Invocați dvs tardivitatea apelului deși poate fi invocată din oficiu și de instanță!
Puteți contracta doar servicii avocațiale de redactare întâmpinare dacă apreciați prudent!

Ultima modificare: Miercuri, 18 Ianuarie 2023
danalida, utilizator
Bună ziua! Dacă s a respins apelul de către tribunal într -un proces civil invocându- se că a fost tardiv declarat, mai există vreo cale de atac în care să demonstrez că am depus în termen apelul în termen,sentința fiind definitivă?Mulțumesc anticipat!

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Daca aveti avocat trebuie sa mearga la.dosar ca sa faca cercetari.Asa se procedeaza in mod profesionist.
Fara avocat puteti invoca tardivitatea si mai vedeti apoi...

Ultima modificare: Miercuri, 18 Ianuarie 2023
danalida, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie la executare silită am executat-o pe fosta soție ... Dan Mihai Dan Mihai Contestatie la executare silită Am executat-o pe fosta soție , pentru neplata pensiei de întreținere , a minorului pe care la părăsit în Germania , ... (vezi toată discuția)
Art 261 cod proc civ teribilutza teribilutza O incheiere de sedinta care nu este semnata de judecator si care nu prevede calea si termenul de atac conform art. 261 cod proc civ., este valabila? O sentinta ... (vezi toată discuția)
Termen de apel precizat gresit de instanta petrica_pascal petrica_pascal Intr-un dosar ce viza o contestatie la executare , instanta de fond - judecatoria - mi-a respins actiunea si in hotararea redactata precizeaza : \\" cu drept ... (vezi toată discuția)