avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Suport Tehnic Opinii despre avocatnet.ro Asociatia Avocatnet
Discuție deschisă în Opinii despre avocatnet.ro

Asociatia Avocatnet

ziua buna,

avocatnet.ro se pregateste sa infiinteze o asociatie, dorind prin intermediul acesteia sa ne implicam mai mult in proiecte sociale, printre scopurile noastre fiind

- promovarea drepturilor cetatenilor si incurajarea exercitarii acestora
- promovarea cunoasterii normelor de drept de catre cetateni
- realizarea de studii si sondaje cu privire la eficienta normelor de drept
- realizarea unei platforme de comunicare intre cetateni si reprezentantii puterilor statului
- incurajarea pregatirii profesionale a practicienilor in drept
- organizarea de seminarii, intalniri, simpozioane, etc cu teme juridice atat pentru practicienii dreptului cat si pentru cetateni
- infiintarea unui sistem de burse pentru studentii facultatilor de drept
- organizarea de cursuri de pregatire pentru studentii facultatilor de drept
- implicarea practicienilro dreptului in proiecte sociale

am aprecia daca ne-ati transmite opiniile dumneavoastra asupra acestei chestiuni si eventuale sugestii, inclusiv domenii de activitate sau scopuri care considerati ca ar putea fi atinse prin intermediul acesteia.

multumim

George
Cel mai recent răspuns: Alin Popescu , administrator 16:58, 24 Ianuarie 2010
multumim pentru raspunsuri, speram ca nu va veti opri aici :)

@godspeed, interesanta sugestia cu linkul pentru atragerea de fonduri, in special cei 2% care probabil nu snt directionati de majoritatea contribuabililor

@grace_r, fondurile se doresc atrase prin cei 2% de care se poate dispune de catre contribuabili, donatii, parteneriate si accesari de fonduri.

e interesanta si problema relatiei asociatie - societate, dar e bine de stiut ca societatea care administreaza avocatnet.ro este una independenta, in sensul lipsei unei relatii de dependenta cu structuri publice sau private, politice, economice sau de orice alta natura, fapt care speram ca se vede in continutul editorial. Aceeasi caracteristica de independenta o dorim si pentru asociatie.

relatia societate - asociatie va fi una de colaborare si sustinere reciproca
Foarte interesanta si utila propunerea dvs. - ramane de rezolvat partea de fonduri si cea de implicare efectiva a celor dornici si abilitati...mult succes!
Din cate stiu eu, cei 2% virati din impozit ajung foarte foarte tarziu in conturile ONG-urilor :( Dar pot fi binenteles o sursa de finantare, insa cred ca nu poate fi suficienta. Dar cred ca un bun fundraiser se pot atrage si alte fonduri. Important este sa fie gasiti cei ce pot forma nucleul unei astfel de activitati.
:luck:
grace_r a scris:

Din cate stiu eu, cei 2% virati din impozit ajung foarte foarte tarziu in conturile ONG-urilor :( Dar pot fi binenteles o sursa de finantare, insa cred ca nu poate fi suficienta. Dar cred ca un bun fundraiser se pot atrage si alte fonduri. Important este sa fie gasiti cei ce pot forma nucleul unei astfel de activitati.
:luck:

In cadrul asociatiei non-profit in care activez de sapte ani, asociatie pusa in serviciul copiilor cu rezultate scolare si extrascolare deosebite, dar cu o situatie materiala defavorizata, principala noastra sursa de venit este reprezentata de redirectionarea a 2% din impozitul venit (de la intrarea in vigoare a facilitatii). Facem ce nu am face probabil niciodata pentru noi: “cersim” pentru a-I ajuta pe acesti copii sa-si termine studiile liceale si sa se inscrie la o facultate. Suntem in “concurenta” cu asociatiile tip SMURD si cele pentru protectia animalelor, precum si cu asociatiile satelit ale liceelor. Multi inca nu cunosc posibilitatea de a dispune liber de aceasta cotitate din impozitul lor pe venit. Oamenii, daca ajung sa cunoasca activitatea ONG-ului si vad utilitatea eforturilor, redirectioneaza chiar cu placere. Mai ales daca ne oferim sa si depunem declaratiile 230 la administratiile financiare. Declaratiile se depun pana in mai, iar banii intra pe undeva in septembrie. Un copil pe care l-am sprijinit, dupa terminarea studiilor si angajare, ne-a cautat sa ne ofere la randul lui 2%…

In speta de fata, s-ar putea face actiuni de amploare, si ar trebui sa se ajunga si la sectiunile sociale care nu sunt “devoratori mediatici”, pentru ca tocmai acesti oameni isi cunosc drepturile mai putin. Odata ajunsi la ei, si gasind o modalitate comoda de redirectionare a 2%, sunt convinsa ca aceasta ar putea deveni o importanata sursa de finantare pentru asociatie si pe ei practic nu-I “costa nimic”

Cat despre celelalte modalitati de finantare, ele ma duc cu gandul la o lectura recenta al unui studiu de filantropie al unui economist american (James Andreoni), care folosind instrumentele gandirii rationale, incerca sa raspunda la marea enigma a economiei : cum se poate reconcilia comportamentul altruist cu interesul egoist? Dupa ce a emis teoria donatiei egoiste, in sensul in care cel care da, o face din interes propriu bine tintit, ca viitor beneficiar al investitiei facute, a incercat apoi o demonstratie a "donatiei iluminate" prin care donatorul cu o pozitie stabila in societate doreste mentinerea cadrului institutional si parghiilor sociale existente, pentru a-l mentine in pozitia sa privilegiata. O a treia teorie situa donatorul caritabil in postura de beneficiar al unei utilitati cunoscute si masurabile prin contributia sa la binele general.
Actiunile izvorate din obiectivele enumerate de @George, ar putea atinge oricare din parghiile motivationale enumerate mai sus.
Bine-nteles, ramane si comportamentul caritabil dezinteresat care, vreau sa cred ca mai exista :)

Foarte interesant. Poate veti gasi o solutie pertinenta pentru indrumarea tineretului si nu numai, catre bunul simt. Nefericirea mea consta in faptul ca nu ma duce capul la ce ar trebui sa facem. Cum sa va explic, am scris in forum la mai multe capitole. Politica, administrarea blocurilor de proprietari, reabilitarea termica. Pe langa unele raspunsuri foarte corecte, am primit si raspunsuri uluitoare sau care pur si simplu au fost sterse, invocandu-se motive uluitoare si fara nici-o explicatie. Evident ca voi ocoli aceste subiecte desi imi arde buza sa gasesc raspuns. Raspuns ca asa vreau eu sau ca asa prevede legea nu ma satisfac. Succes si, pe masura posibilitatilor mele va voi sprijini.
Duiliu Dragomir

Alte discuții în legătură

Activitati pe asociatie fara personalitate juridica moonprincess moonprincess Buna ziua, M-ar interesa exact ce activitati poate desfasura o asociatie fara personalitate juridica. Stiu ca nu poate desfasura activitati economice dar ... (vezi toată discuția)
Asociatie vs. fundatie ai.ciprian ai.ciprian Imi cer scuze daca este deschis deja un topic asemanator, dar eu nu am gasit, asa ca va rog sa ma indrumati cu un link. Daca nu, iata intrebarea (sau ... (vezi toată discuția)