avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Suport Tehnic Opinii despre avocatnet.ro Asociatia Avocatnet
Discuție deschisă în Opinii despre avocatnet.ro

Asociatia Avocatnet

ziua buna,

avocatnet.ro se pregateste sa infiinteze o asociatie, dorind prin intermediul acesteia sa ne implicam mai mult in proiecte sociale, printre scopurile noastre fiind

- promovarea drepturilor cetatenilor si incurajarea exercitarii acestora
- promovarea cunoasterii normelor de drept de catre cetateni
- realizarea de studii si sondaje cu privire la eficienta normelor de drept
- realizarea unei platforme de comunicare intre cetateni si reprezentantii puterilor statului
- incurajarea pregatirii profesionale a practicienilor in drept
- organizarea de seminarii, intalniri, simpozioane, etc cu teme juridice atat pentru practicienii dreptului cat si pentru cetateni
- infiintarea unui sistem de burse pentru studentii facultatilor de drept
- organizarea de cursuri de pregatire pentru studentii facultatilor de drept
- implicarea practicienilro dreptului in proiecte sociale

am aprecia daca ne-ati transmite opiniile dumneavoastra asupra acestei chestiuni si eventuale sugestii, inclusiv domenii de activitate sau scopuri care considerati ca ar putea fi atinse prin intermediul acesteia.

multumim

George
Cel mai recent răspuns: Alin Popescu , administrator 16:58, 24 Ianuarie 2010
Eu cred ca asociatia avocatnet ar trebui sa militeze si pentru legalizarea prostitutiei , deoarece trebuie sa dam curve la liber pentru toata lumea , ca sa scada in acest fel criminalitatea si sa creasca incasarile la bugetul de stat .

Foarte multe locuinte si spatii comerciale sau industriale si-ar putea gasi utilitatea iar multa lume ar castiga un ban cinstit , scazand coruptia si numarul femeilor violate , pentru ca 100-500 de lei nu este o suma asa mare .
George,felicitari pentru propuneri.Subscriu initiativei.Dar pe de alta parte as fi de acord si cu propunerea lui romania inedit,ca totusi in realitatea romaneasca ,mare dreptate are.:sorry:
Ultima modificare: Marți, 29 Decembrie 2009
Muresan Felicia, utilizator
Avand in vedere ca cei mai multi dintre romani nu sunt tocmai de acord cu legalizarea prostitutiei cred ca acest ”militantism” poate – cel mai corect – sa ramana altora... Consider astfel si pentru faptul ca multi oameni care ar fi dispusi sa isi ”invete drepturile” s-ar putea arata reticenti stiind ca respectiva asociatie militeaza (si) pentru legalizarea prostitutiei – in mintea lor ar putea incolti ideea ca, de fapt, membrii asociatiei urmaresc ”scopuri ascunse”. Probabil ca si intre cei care ar dori sa se implice in atingerea scopurilor propuse ar fi destui care ar ezita... daca ar trebui sa militeze pentru legalizarea prostitutiei.

Argumentul lui @romania_inedit ca ar scadea criminalitatea prin legalizarea prostitutiei este slabutz... In plus, numarul femeilor violate nu e obligatoriu sa scada – a se vedea ”profilul” violatorilor... Naucul care violeaza batrana ce locuieste singura la marginea satului nu va plati o prostituata... Ce facem cu habaucul caruia ”i se pune pata” pe femeia X? Chiar crede cineva ca acesta isi va inlocui obiectul obsesiei cu o prostituata? (sunt doar doua exemple).

Cat despre ”realitatea romaneasca” la care se refera @Muresan Felicia... imi place sa cred ca barbatii romani nu sunt – in proportie covarsitoare – violatori sau amatori de prostituate...
Mai degraba ar trebui sa se infiinteze ”cluburi pentru cei singuri (sau nu) si liberi de complexe” – dar putini ar avea tupeul sa se arate pe o asemenea ”piatza”.
Cat despre ”comertul cu carne vie”, acesta nu va fi influentat (decat prea putin) prin legalizarea prostitutiei...

Evident, e posibil sa gresesc...
Va multumim pentru raspunsuri.
@romania inedit: Nu cred ca Asociatia Avocatnet.ro isi doreste sa aiba vreo legatura cu legalizarea prostitutiei. Daca va doriti atat de tare lucrul asta, de ce nu faceti nimic in directia respectiva? E o tara libera si cu totii putem cere de la viata orice credem ca am putea sa obtinem.

Un an frumos tuturor. =D>
george a scris:

ziua buna,

avocatnet.ro se pregateste sa infiinteze o asociatie, dorind prin intermediul acesteia sa ne implicam mai mult in proiecte sociale, printre scopurile noastre fiind

- promovarea drepturilor cetatenilor si incurajarea exercitarii acestora
- promovarea cunoasterii normelor de drept de catre cetateni
- realizarea de studii si sondaje cu privire la eficienta normelor de drept
- realizarea unei platforme de comunicare intre cetateni si reprezentantii puterilor statului
- incurajarea pregatirii profesionale a practicienilor in drept
- organizarea de seminarii, intalniri, simpozioane, etc cu teme juridice atat pentru practicienii dreptului cat si pentru cetateni
- infiintarea unui sistem de burse pentru studentii facultatilor de drept
- organizarea de cursuri de pregatire pentru studentii facultatilor de drept
- implicarea practicienilro dreptului in proiecte sociale

am aprecia daca ne-ati transmite opiniile dumneavoastra asupra acestei chestiuni si eventuale sugestii, inclusiv domenii de activitate sau scopuri care considerati ca ar putea fi atinse prin intermediul acesteia.

multumim

George

Eu nu inteleg cui ii fu teama de opinia mea , din moment ce nu este offtopic si am motivat destul de temeinic ( cred eu ) , de ce trebuie sa militam si pentru legalizarea prostitutiei .

Dupa parerea mea , cu toate ca asociatia avocatnet declara niste scopuri nobile , principalul ei scop este sa faca bani , si sa beneficieze de prevederile articolului 15 din Codul fiscal , alineatul (2) si (3) .

Este normal ca asociatia avocatnet sa faca bani pentru a putea promova aceste initiative cetatenesti , dar acest lucru trebuie facut in mod transparent , destinatia fondurilor putand fi votata de membrii asociatiei , nu doar bifata pe ordinea de zi .

Daca se dorea doar infiintarea unei asociatii , fara participarea utilizatorilor avocatnet , nu cred ca acesta asociatie ar mai fi fost anuntata , si ar fi fost infiintata pur si simplu , dar prin implicarea membrilor avocatnet , se doreste si obtinerea sprijinului acestora , si in final declararea asociatiei de utilitate publica , ( dupa ce indeplineste conditiile ) ca urmare a numarului mare de membrii , proveniti din aproape toate categoriile profesionale .

Cum ar putea sa aiba cineva incredere intr-o asociatie in cadrul careia opiniile contrare sunt cenzurate ?

Nu pot sa nu ma intreb ce s-ar intampla atunci cand un membru al asociatiei ar intreba ce s-a intamplat cu banii asociatiei din care face parte ?

I s-ar spune ca
e o tara libera si cu totii putem cere de la viata orice credem ca am putea sa obtinem.
, sau ar fi exclus din asociatie pe motiv ca pune intrebari inadecvate , pentru ca stie conducerea la ce foloseste BMW-ul X6 achizitionat din banii asociatiei si fonduri publice ? :D

Raspunsul ar fi probabil la fel ca cel primit de un donator al fundatiei condusa de Mihaela Geoana , Fundatia Renasterea , atunci cand a intrebat ce s-a intamplat cu banii lui , si de ce a fost nevoie sa se deplaseze unitatea medicala mobila tocmai in Dabuleni in timpul alegerilor parlamentare din 2008 , cand cetatenii din comuna Chiajna solicitasera de multa vreme unitatea medicala mobila .

:offtopic: Pentru cine nu stie , o asociatie sau fundatie poate fi dizolvata in conditiile prevazute de art. 56 din Ordonanta nr. 26/2000 cu privire la asociatii si fundatii.

Alte discuții în legătură

Activitati pe asociatie fara personalitate juridica moonprincess moonprincess Buna ziua, M-ar interesa exact ce activitati poate desfasura o asociatie fara personalitate juridica. Stiu ca nu poate desfasura activitati economice dar ... (vezi toată discuția)
Asociatie vs. fundatie ai.ciprian ai.ciprian Imi cer scuze daca este deschis deja un topic asemanator, dar eu nu am gasit, asa ca va rog sa ma indrumati cu un link. Daca nu, iata intrebarea (sau ... (vezi toată discuția)