george a scris:
ziua buna,
avocatnet.ro se pregateste sa infiinteze o asociatie, dorind prin intermediul acesteia sa ne implicam mai mult in proiecte sociale, printre scopurile noastre fiind
- promovarea drepturilor cetatenilor si incurajarea exercitarii acestora
- promovarea cunoasterii normelor de drept de catre cetateni
- realizarea de studii si sondaje cu privire la eficienta normelor de drept
- realizarea unei platforme de comunicare intre cetateni si reprezentantii puterilor statului
- incurajarea pregatirii profesionale a practicienilor in drept
- organizarea de seminarii, intalniri, simpozioane, etc cu teme juridice atat pentru practicienii dreptului cat si pentru cetateni
- infiintarea unui sistem de burse pentru studentii facultatilor de drept
- organizarea de cursuri de pregatire pentru studentii facultatilor de drept
- implicarea practicienilro dreptului in proiecte sociale
am aprecia daca ne-ati transmite opiniile dumneavoastra asupra acestei chestiuni si eventuale sugestii, inclusiv domenii de activitate sau scopuri care considerati ca ar putea fi atinse prin intermediul acesteia.
multumim
George
Eu nu inteleg cui ii fu teama de opinia mea , din moment ce nu este offtopic si am motivat destul de temeinic ( cred eu ) , de ce trebuie sa militam si pentru legalizarea prostitutiei .
Dupa parerea mea , cu toate ca asociatia avocatnet declara niste scopuri nobile , principalul ei scop este sa faca bani , si sa beneficieze de prevederile articolului 15 din Codul fiscal , alineatul (2) si (3) .
Este normal ca asociatia avocatnet sa faca bani pentru a putea promova aceste initiative cetatenesti , dar acest lucru trebuie facut in mod transparent , destinatia fondurilor putand fi votata de membrii asociatiei , nu doar bifata pe ordinea de zi .
Daca se dorea doar infiintarea unei asociatii , fara participarea utilizatorilor avocatnet , nu cred ca acesta asociatie ar mai fi fost anuntata , si ar fi fost infiintata pur si simplu , dar prin implicarea membrilor avocatnet , se doreste si obtinerea sprijinului acestora , si in final declararea asociatiei de utilitate publica , ( dupa ce indeplineste conditiile ) ca urmare a numarului mare de membrii , proveniti din aproape toate categoriile profesionale .
Cum ar putea sa aiba cineva incredere intr-o asociatie in cadrul careia opiniile contrare sunt cenzurate ?
Nu pot sa nu ma intreb ce s-ar intampla atunci cand un membru al asociatiei ar intreba ce s-a intamplat cu banii asociatiei din care face parte ?
I s-ar spune ca
e o tara libera si cu totii putem cere de la viata orice credem ca am putea sa obtinem.
, sau ar fi exclus din asociatie pe motiv ca pune intrebari inadecvate , pentru ca stie conducerea la ce foloseste BMW-ul X6 achizitionat din banii asociatiei si fonduri publice ? :D
Raspunsul ar fi probabil la fel ca cel primit de un donator al fundatiei condusa de Mihaela Geoana , Fundatia Renasterea , atunci cand a intrebat ce s-a intamplat cu banii lui , si de ce a fost nevoie sa se deplaseze unitatea medicala mobila tocmai in Dabuleni in timpul alegerilor parlamentare din 2008 , cand cetatenii din comuna Chiajna solicitasera de multa vreme unitatea medicala mobila .
:offtopic: Pentru cine nu stie , o asociatie sau fundatie poate fi dizolvata in conditiile prevazute de art. 56 din Ordonanta nr. 26/2000 cu privire la asociatii si fundatii.