avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu fortat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu fortat

Buna ziua. Angajatorul meu a decis ca structura programului de munca sa fie de 4 zile lucratoare (de luni pana joi) si vinerea, obligatoriu, sa ne luam cate o zi de concediu de odihna, din concediul aferent anului in curs, platit cu 70%. Nu s-au facut anexe la contractele de munca, decizia s-a comunicat verbal de sef. As vrea sa stiu daca deciziile luate pot fi considerate legale.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:43, 5 Iunie 2020
Cum platit cu 70%?
Da, 70%. Noi, angajatii, am fost pusi in fata faptului implinit, in ziua platii salariilor.

Decizia ne-a fost comunicata verbal, ulterior, dupa ce am constatat ca suma platita dupa o luna de telemunca a fost sensibil mai mica.
Puteti depune o sesizare la Inspectia Muncii/ITM.

Sesizarile pot fi transmise prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.
Multumesc.
Am fost forțat verbal să depun cerere de concediu fără plată. Nu am facut cererea în schimb am depus o plîngere la itm.

Alte discuții în legătură

Pot da in judecata firma la care lucrez daca timp de 7 ani nu a respectat contractul de munca? gigi iordache gigi iordache Buna ziua, mentionez ca lucrez de 7 ani la o anumita firma.Contractul de munca este unul normal, 8 ore pe zi, de luni pana vineri, cu concediu de odihna, ... (vezi toată discuția)
Violenta psihica la serviciu boban81 boban81 Buna ziua.Sunt angajat la un magazin de imbracaminte de 9 ani.Pana anul trecut in vara nu au fost probleme,dar criza financiara a lovit si in magazinul nostru ... (vezi toată discuția)
Norma de lucru / zile libere Adydum Adydum Buna ziua, Ma lovesc de urmatoarea situatie: La institutia unde lucrez norma de lucru ( numar de zile lucratoare din luna inmultit cu 8) ramane fixa ... (vezi toată discuția)