avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Unii afirma ca noul coronavirus ar fi aparut in China ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Unii afirma ca noul coronavirus ar fi aparut in China in august 2019

Aveti aici linkul:

[ link extern ]

Nu am inteles de unde au tras ei concluzia ca virusul a aparut aiurea in sudul Chinei si ca ar fi o dovada ca ar fi aparut singur de nicaieri.
I-ar fi bubuit foarte tare pe chinezi daca ar fi aparut in august 2019 si nu ar fi rezistat pana in decembrie 2019 fara sa anunte oficial.Nu aveau cum sa reziste 4 luni in plina epidemie nationala ( inca nu se putea vorbi de pandemie) fara sa anunte pentru ca s-ar fi aflat de serviciile secrete de informatii din tarile mari, daca nu chiar si de cele din tarile mici.
Nu cred ca avea cum sa fie tinuta in secret o epidemie in China, oricat de comunista ar fi aceasta tara si oricat de bine ar putea tine ceva secret pentru ca ar fi fost ceva mult prea vizibil chiar si daca nu te-ar fi interesat si ai fi intors capul.

A calculat cineva algoritmii de transmitere a virusului daca ar fi inceput transmiterea sa din august 2019?

Eu cred ca matematicienii ar putea calcula data aparitiei noului coronavirus.

Este suspecta aglomerarea din parcarea spitalului dar nu arata nimic concludent.
Nici nu stiu daca China a dat vreo explicatie despre aceasta aglomerare sau daca a fost intrebata la nivel interstatal despre acest lucru.
Stie cineva ceva concret despre acest lucru?
Ultima modificare: Miercuri, 10 Iunie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Greu de obținut dovezi despre ce s-a întâmplat cu adevărat în China. Și totuși :
[ link extern ]
Și Franța susține ca ar fi avut din noiembrie 2019 Sars-Cov-2 pe teritoriul lor.

,,Francezii prezintă dovenzi conform cărora SARS-Cov-2 circula pe teritoriul lor încă din noiembrie 2019"


,,Studiul analizează probe fiziologice prelevate de la mai mult de 9.000 de adulți înscriși în programul Constances (un grup de peste 200.000 de persoane). Oamenii de știință au reușit să determine, retrospectiv, starea serologică a anticorpilor anti-SARS-CoV-2 în cazul voluntarilor."

[ link extern ] /

Ce ziceti?

Daca virusul circula în Italia și in Franța dinainte de decembrie 2019 cand a dus la o epidemie în China de ce virusul a devenit letal asa de târziu în celelalte state?
Putea virusul.sa înceapă ușurel și apoi, brusc, sa devina extrem de agresiv?
Ce putea sa determine un virus sa devina agresiv și sa își ucidă gazda daca pana atunci nu proceda in acest mod?

Virusul original sa fi avut o cantagiozitate scăzută la momentul apariției sale și apoi sa.fi aparut o mutație mai virulenta?
Adică ceea ce a creat pandemia sa fie de fapt o tulpina noua mutanta din virusul original?

S-a stabilit științific asa ceva?
Ultima modificare: Vineri, 12 Februarie 2021
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
,,Politico: Diplomații americani raportau experimente riscante în Wuhan încă din 2018, dar au fost ignorate"

,,Cunoscând semnificația descoperirii virologilor din Wuhan și știind că laboratorul de biosiguranță de nivel superior al WIV (BSL-4) era relativ nou, oficialii de la Ambasada SUA în domeniul sănătății și științei din Beijing au decis să meargă la Wuhan și să-l verifice.

În total, ambasada a trimis trei echipe de experți la sfârșitul anului 2017 și la începutul anului 2018. Când au ajuns să lucreze cu oamenii de știință la WIV, diplomații americani au fost șocați de ceea ce au auzit.

Cercetătorii chinezi le-au spus că nu au suficienți tehnicieni instruiți corespunzător pentru a-și folosi în siguranță laboratorul BSL-4. Oamenii de știință din Wuhan au cerut mai mult sprijin pentru ca laboratorul să se ridice la cele mai înalte standarde.

Diplomații au scris către Washington, raportând despre vizitele lor la laboratorul Wuhan. Ei au avertizat că cercetătorii WIV au descoperit că noi coronavirusuri ar putea infecta cu ușurință celulele umane și că foloseau aceeași cale celulară care fusese utilizată de coronavirusul SARS original."


[ link extern ]

Prof. Streinu Cercel vorbea despre posibilitatea unui accident epidemiologic prin februarie 2020 dar el arata cat de mic este pe planeta Wuhan si ca nu se poate pune problema ca noul coronavirus sa cuprinda toata planeta...
Radeau si cei din Star Trek de el...in acel clip...de la Cronica Carcotasilor...
Si a ajuns parlamentar...
Cu cat spui tampenii poti fi mai apreciat...se pare...
Ultima modificare: Joi, 11 Martie 2021
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
În raport de faptul ca Mitica Dragomir afirma ca el ar mai fi fost infectat cu noul coronavirus prin 2018 și ca au existat persoane care au afirmat in mod nefondat ca i-as fi infectat cu Covid-19, in decembrie 2018, am efectuat o ancheta epidemiologica în stilul meu si nu al DSP.
Deși de la un stranut au fost bolnavi mulți și unii tineri se temeau ca vor muri, atat de rău au fost afectați de o gripa, exista și o persoana vaccinata antigripal care nu a avut absolut nimic.
În concluzie, din moment ce vaccinul antigripal a avut efect de apărare și niciun antigripal nu te ferește de Sars-Cov-2, este evident faptul ca nu aveam cum sa fiu infectat cu Sars-Cov-2 în anul 2018.
Deci, nu cred ca putem vorbi ca ar fi existat Covid-19 in anul...2018...

In aceste conditii, ii pot acorda circumstanțe atenuante domnului dr. Vasile Astărăstoae care afirma în februarie 2020 ca noul coronavirus nu este decât o raceala sau o gripa banală...si nu trebuie sa ne facem griji...
Asa considera dumnealui...
Dacă a considerat corect sau gresit va las pe voi sa apreciați...
Ultima modificare: Vineri, 12 Martie 2021
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
,,După o investigație de mai multe luni, Organizația Mondială a Sănătății a concluzionat că fermele de animale sălbatice din China sunt cea mai probabilă sursă a pandemiei de COVID-19, relatează Live Science."

„Există un motiv pentru care China a închis acel traseu”, fiindcă au crezut probabil că aceea a fost cea mai plauzibilă cale de transmitere, afirmă Daszak, zoologul precizând că aceasta va fi și concluzia raportului OMS."

[ link extern ]

Cu liliecii tot nu au lamurit.
De unde erau acei lilieci?
Nici OMS nu stie...
Ultima modificare: Joi, 18 Martie 2021
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

M-ar interesa daca cunoaste cineva situatia cu infectariile covid-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce se insanatosesc CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu am intalnit niciun studiu de specialitate cu infectariile COVID-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce acestia se insanatosesc. In mare, cunosc ... (vezi toată discuția)
Recunoaşterea meritelor personalului angajat unitate sanitara covid-19 Registered_user Registered_user Buna ziua tuturor, LEGE nr. 56 din 15 mai 2020 Prezenta lege reglementează modalităţile de recunoaştere a meritelor personalului medical participant la ... (vezi toată discuția)
Ordin al ministrului sănătății pentru alăptarea noilor născuți ... CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Ordin al Ministrului Sănătății pentru alăptarea noilor născuți neinfectati care sa fie alăptați de mame infectate cu Covid-19. Am inteles ca au in ... (vezi toată discuția)