avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Alegerea președintelui și comitetului de bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Alegerea președintelui și comitetului de bloc

Buna ziua De cînd m-am mutat in blocul care lovit și în momy de fata(2017)au fost mai multe adunări generale și extraordinare pentru alegerea președintelui de bloc și a comitetului executiv.Am și eu o întrebare:De fiecare dată cînd era afișat anunțul pt.alegerea președintelui de bloc și a comitetului executiv.nu am văzut nici o stampila a asociației de locatari (ulterior proprietarii)și nici semnătura președintelui de bloc.Dupa parerea mea ei sint aleși ilegali(deoarece nu era stampila asociației de locatari (proprietari)și nici semnătura președintelui de bloc.Si încă o întrebare:.Între timp am devenit asociație de proprietari.Este legal înființată daca pe afișe nu era stampila asociației de proprietari sau locatari sau semnătura președintelui?
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 19:05, 26 Iunie 2020
Pai, "punctual" sunt mai multe prevederi ...
- prev. art. 24 din OUG 1/1999 privind regimul starii de urgenta, aprobata si modificata prin n'shpe alte prevederi;
- evaluarea realizata de Comitetul National pentru Situatii de Urgenta, aprobata prin Hot. nr. 22 din 11.05.2020;
- vedeti si Mon. Of. nr. 410 din 18 mai 2020...
- hotarari ale consiliilor locale pe aceeasi tema;

S-o luam tot "punctual":
- art 24 OUG 1/1999 se refera la ce anume trebuie sa contina o ordonanta militara, n-are legatura cu subiectul; pe langa asta, actualmente nu suntem in stare de urgenta sau asediu, deci n-avem ce face cu aceasta ordonanta
- acea evaluare nu are putere de prevedere legala; a fost punct de vedere luat in considerarea la emiterea ordonantei militare 11/11.05.2020 - care nici n-vea treaba cu sedintele AG si oricum nu mai suntem in stare de urgenta ci de alerta
- Consiile Locale n-au treaba cu ce fac eu in proprietatea privata comuna; ar putea interzice sedinte/intruniri tinute in spatiile aflate in administrarea lor dar e discutabil daca au dreptul (n-am investigat)
- in MOf 410/18.05.2020 a fost publicata HG 394 din 18 mai 2020 privitoare la starea de alerta; abia aici ne apropiem de subiect.

Art 1 alin 1 din anexa 3 a HG 394 din 18 mai 2020 prevede:
"Pentru prevenirea răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2 sunt interzise organizarea și desfășurarea de mitinguri, demonstrații, procesiuni, concerte sau a altor tipuri de întruniri în spații deschise, inclusiv a celor de tipul drive-in, precum și a întrunirilor de natura activităților culturale, științifice, artistice, sportive sau de divertisment în spații închise."

Cum sedinta unei adunari generale a unei AP se desfasoara in spatii inchise (am formulat anterior ipoteza) si nu este o intrunire de natura activităților culturale, științifice, artistice, sportive sau de divertisment => nu are interdictie de organizare si desfasurare prevazuta in art 1 alin 1.
Idem art 1 alin 6, sedintele AG nu sunt evenimente private.
Nu am gasit alte articole in aceasta HG sau in altele care sa interzica sedintele AG.

Respectati masurile de distantare si portul obligatoriu si corect al mastilor si e OK.
Asociatia noastra a fost notificata de catre SAP (serv. as. prop) - din primarie, ca in toata aceasta perioada sunt suspendate toate aceste activitati, pornind de la sedinte de com. ex., adunari de scara, sau mai rau, AG.
Daca este graba mare, faceti cum credeti de cuviinta. La noi, oricum nu se inghesuie lumea la sedinte...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hcnsu 16/10.03.2021 si adunarea generala prettydaniola prettydaniola In conditiile HCNSU 16/10.03.2021 care stipulează într-un articol că sunt interzise orice întruniri in spatii închise si deschise, se mai pot tine ... (vezi toată discuția)
Care este temeiul legal pt.desfasurarea unei adunari generale ... ileanaileana ileanaileana Care este temeiul legal pt.desfasurarea unei adunari generale la momentul actual, august 2021? La momentul actual este in vigoare Hotararea 826/5 august ... (vezi toată discuția)
Altercatii cu administratorul de asociatie de bloc utilizator-1 utilizator-1 as dori informatii in cazul in care adminstratorul nu este de acord cu planificarea unei sedinte de asocatie la sugestia unui locator; sedintele se fac o data ... (vezi toată discuția)