avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare cota parte casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare cota parte casa

Buna ziua, doresc sa va prezint urmatoarea problema si daca imi puteti comunica daca este posibil:
Unchiul meu are cota parte dintr-o casa si teren 1/8 din partea bunicului, Bunica impreuna cu matusa mea i-au cedat partea tatalui meu printr-un contract de vanzare cu clauza de intretinere,Bunica a decedat, este efectuta succesiunea dupa ea.Si tatal meu a decedat inca nu este facuta succesiunea, intrebarea este daca unchiul meu poate sa ii vanda partea mamei mele inainte de a se face succesiunea dupa tatal meu. Mentionez ca terenul si casa nu este intabulate, nu are cadastru.Multumesc
Cel mai recent răspuns: Marian903 , utilizator 16:08, 30 Iunie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Răspunsul Dvs. se afla în Codul Civil:

Vânzarea moştenirii
Art. 1747 Noţiune şi formă
(1) În sensul prezentei secţiuni, prin moştenire se înţelege dreptul de a culege o moştenire deschisă sau o cotă din aceasta.(2) Sub sancţiunea nulităţii absolute a contractului, vânzarea unei moşteniri se încheie în formă autentică.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Trebuie dezbatuta succesiunea, pentru a fi determinata cota-parte din dreptul de proprietate.

Sunt necesare masuratorile cadastrale si intabularea.
buna ziua, dupa bunici este dezbatuta succesiunea in care este specificata cota partea a unchiului, decomandata nu avem posibilitatea sa facem succesiunea si dupa tatal meu dar am vrea sa cumparam cota parte a unchiului, nu este posibil acest lucru?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cota parte mostenire mandrut mandrut Tatal meu si fratele sau au mostenit dupa bunicul o casa si 2 ha de teren. Succesiunea s-a facut in 1998. Casa nu era intabulata. Desi cei doi frati se ... (vezi toată discuția)
Problema mostenire DrThrax2010 DrThrax2010 am si eu o intrebare legata de o mostenire, bunica mea are mostenire un teren de 4166, care ea a avut 2 copii adica tata si unchiu, care ei au murit inaintea ... (vezi toată discuția)
Intrebare despre mostenire Asusro Asusro Buna ziua . Se da urmatoarea situatie : Bunicii mei traind undeva la tara intr-o casa mare si cu curte pe masura , au avut 3 copii , cel mai mare o fata acum ... (vezi toată discuția)