Buna ziua, doresc sa va prezint urmatoarea problema si daca imi puteti comunica daca este posibil:
Unchiul meu are cota parte dintr-o casa si teren 1/8 din partea bunicului, Bunica impreuna cu matusa mea i-au cedat partea tatalui meu printr-un contract de vanzare cu clauza de intretinere,Bunica a decedat, este efectuta succesiunea dupa ea.Si tatal meu a decedat inca nu este facuta succesiunea, intrebarea este daca unchiul meu poate sa ii vanda partea mamei mele inainte de a se face succesiunea dupa tatal meu. Mentionez ca terenul si casa nu este intabulate, nu are cadastru.Multumesc
Vânzarea moştenirii
Art. 1747 Noţiune şi formă
(1) În sensul prezentei secţiuni, prin moştenire se înţelege dreptul de a culege o moştenire deschisă sau o cotă din aceasta.(2) Sub sancţiunea nulităţii absolute a contractului, vânzarea unei moşteniri se încheie în formă autentică.
buna ziua, dupa bunici este dezbatuta succesiunea in care este specificata cota partea a unchiului, decomandata nu avem posibilitatea sa facem succesiunea si dupa tatal meu dar am vrea sa cumparam cota parte a unchiului, nu este posibil acest lucru?