Bună ziua. Va rog sa ma ajutați cu următoarea problema: am divorțat în 2014, din căsătorie având un copil, care a rămas la mine. În urma divorțului, instanta a decis ca tatăl sa plătească pensie 25 % din venitul net. În aceasta perioada, tatăl a dat copilului o suma de bani, aproape în fiecare luna (Cash). Deoarece in ultimele 2 luni a întârziat, am trimis hotărârea judecătorească la firma la care este angajat. Am primit răspuns de la consilierul juridic al firmei ca ei nu pot retine din salariul angajatului pensia cuvenita, ca este responsabilitatea angajatului. Cum pot primi pensia cuvenita copilului, având hotărârea judecătorească definitiva și irevocabila?
gi-jane2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
E intr-adevar rasponsabilitatea salariatului, daca acesta nu e responsabil, apelati cu incredere la un executor judecatoresc, astfel, il va costa pe langa pensie si cheltuielile cu executarea.
il puteti notifica pe tatal copilul, sa stie cum se pune problema, daca nu da de bunavoie, va da silit si in plus.
Pe langa cele mentionate, nu este redundant sa stiti ca hotararea trebuie legalizata (la instanta care a pronuntat-o, taxa de timbru fiind de 5 lei) si ca la executor trebuie sa mergeti cu o taxa de timbru de 20 lei pentru incuviintarea executarii si cu o cerere de executare silita!
Bună ziua. Va mulțumesc pentru răspuns. Mai am o întrebare : el va dori sa depună în cont, pensia alimentara. Cum pot verifica ca depune 25%? Exista vreo forma legala, prin care sa pot solicita dovada aceasta?
gi-jane2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Puteti sa ii cereti o dovada a cat castiga, dar nu e obligat sa va arate ceva sau sa va dovedeasca. Daca nu credeti, tot la executor va trebui sa apelati,insa daca intr-adevar a depus corect, plata cheltuielilor, va cadea in sarcina dvs.