avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... "Al 13 lea salariu"
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

"Al 13 lea salariu"

Buna ziua, am si eu o intrebare .
Am nascut pe 17 dec 2008 si acum am auzitca angajatorul trebuie sa-ti dea un salariu pt ca ai nascut nu stiu daca sub forma de prima sau al 13 salariu . Este adevarat ? Am intrebat pe alte mamici si unele au luat banuti altele nu stiau nimic.
Cel mai recent răspuns: Avocat FLORENTINA ALBU , Avocat 22:55, 16 Decembrie 2009
Ati auzit bine! :)
In Contractul Colectiv de Munca Unic la Nivel national pe anii 2007-2010 se prevede:
Art. 51. - În afară de ajutoarele prevăzute de lege, la care au dreptul, salariaţii vor beneficia şi de următoarele ajutoare:
c) un salariu mediu pe unitate, plătit de aceasta mamei, pentru naşterea fiecărui copil; dacă mama nu este salariată, soţul acesteia beneficiază de plata unui salariu mediu pe unitate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajatorul este obligat sa ofere un salariu proaspetei mamici? ginutz_a ginutz_a Este obligat angajatorul sa ofere pentru fiecare proaspata mamica, cate un salariu? (vezi toată discuția)
Prima de nastere de la angajator b_anyela b_anyela buna ziua, Este adevarat ca angajatorul trebuie sa plateasca o prima de nastere mamei, cuantumul fiind un salar mediu pe unitate. Stiu ca aceasta chestiune ... (vezi toată discuția)
Salariul mediu pe unitate platit mamei pentru fiecare nastere neva neva Buna ziua, Intrebarea mea ar fi in legatura cu salariul mediu pe unitate platit mamei pentru fiecare nastere (Contractul Colectiv de Munca Unic la Nivel ... (vezi toată discuția)