avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Varianta optima pentru a da bani cuiva cu un scop
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Varianta optima pentru a da bani cuiva cu un scop

Nu am avut idee cum sa formulez titlul incat sa-l fac mai sugestiv dar situatia e in felul urmator. Am luat legatura cu o persoana care aduce masini din strainatate contra cost, Problema e ca trebuie sa ii dau banii pentru a lua masina.

Acum, avand in vedere ca dumnealui nu are o firma si toata afacerea nu are un contract la baza sunt putin sceptic in a ii da banii, motivele sunt evidente.

Intrebarea e ce variante legale as avea la dispozitie pentru a fi acoperit in caz de ceva?


PS: nu am idee daca am ales bine categoria asa ca va rog sa fiti blanzi daca nu are nici o legatura si moderatorii sa mute intrebarea la locul ei daca e cazul.

Va multumesc in avans si sper ca am reusit ca expun cat de cat situatia.
Ultima modificare: Luni, 6 Iulie 2020
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: andrey_f_c , utilizator 09:07, 7 Iulie 2020
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti sa ii virati banii in cont și să păstrați documentul bancar sau sa încheiati un proces verbal de predare primire a sumei.
In acelasi timp, îl împuterniciti printr-o procura notariala să vă cumpere masina. In cuprinsul procurii menționați ca mandatarul va achita prețul vânzării și că banii i-au fost predați de dvs.
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Intrebarea e ce variante legale as avea la dispozitie pentru a fi acoperit in caz de ceva?

nu prea sunt.. adica actele nu va garanteaza reusita acestei combinatii.
Nu mai bine o cumpara el pe banii lui si apoi sa v-o vanda dvs daca va place ? Chiar daca veti plati mai mult, riscul sa pierdeti banii sau sa fie o afacere proasta, e mai mic.
si aici au fost cazuri, cand b-a n-a mai venit nici cu masina si nici cu banii, ba a venit cu alta masina,
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
In opinia mea, te sfatuiesc sa renunti la aceasta idee: sa cumperi o masina fara sa o vezi si fara sa o testezi....
Poate in poze arata impecabil... dar sub ea, la lonjeroane si alte zone e plina de rugina, poate motorul e imbatranit/obosit, poate trage intr-o parte...
Mergi te rog cu un mecanic la o piata de masini si cauta o masina care iti place si iti permiti. Sau si mai frumos... mergi la un dealer de masini second hand si rezolva asa... acolo macar primesti ceva garantie si alte facilitati. Daca ai o suma cat de cat bunisoara pentru masina, la un dealer gasesti chiar sa dai un avans minim pentru o masina super buna.
Repet... opinia mea.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teapa auto Georgian007 Georgian007 Buna ziua! De cateva zile am achizitionat un auto marca VW Golf 5. Cand am fost sa vad masina mie personal mi s-a parut totul in regula cu ea...si prin urmare ... (vezi toată discuția)
Tva masina din germania Alex2424 Alex2424 Reprezint o firma neplatitoare de TVA din romania si as dori sa cumpar o masina din Germania. Valoarea masinii este de peste 10.000 Euro. Din cate am citit, ... (vezi toată discuția)
Buna seara! am o mare problema si va rog sa ma ajutati in cazul ... draghici_mariusc draghici_mariusc Buna seara! Am o mare problema si va rog sa ma ajutati in cazul acesta! Am cuparat o piesa auto second-hand,mai precis un chit ambreiaj,de la o Firma de ... (vezi toată discuția)