avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Diferență intre suprafața din Titlul de proprietate ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Diferență intre suprafața din Titlul de proprietate și suprafața din teren

Buna ziua. Ma confrunt cu următoarea situație. Suntem un grup de mostenitori pe un titlu de proprietate. Am căzut la înțelegere ca terenul să-l moștenim doar trei frați, ceilalți moștenitori primind în compensatie alt teren pe care tot așa îl mosteneam 6 persoane. Noi 3 am renuntat la cotele ce ne reveneau și urmează să renunțe acum ceilalti 3 la cotele ce le revin din terenul în discuție. Problema este că terenul în titlul de proprietate figurează ca avânr 9200 mp dar la planul cadastral și măsurătorile efectuate suprafața este de 8600. Pentru a putea deveni proprietari pe teren și pentru a putea beneficia de el (este extravilan și vrem sa-l introducem in intravilan, de o parte și de alta fiind case și gospodării), pt a obține autorizatiile de construcție etc nu putem incheia niciun act din cauza acestei diferențe. Ce se poate face în această situație ? Mă gândesc la două variante, renunțarea la diferență și corectarea titlului cu cifra din teren sau actionarea primăriei în judecată pentru atribuirea unei diferențe în altă parte și păstrarea terenului însă și in acest caz trebuie emis un nou titlu (ceea ce cred că nu e posibil) sau corectare plus un nou titlu atribuit în altă parte pt diferența.
Ce mă sfătuiti să fac, ce cale să aleg ?
Cel mai recent răspuns: Vladislav20 , utilizator 17:23, 6 Iulie 2020
Dumneavoastra puteti intabula 8.600 mp. Trebuie o declaratie notar ca sunteti de acord, si atat.
Trebuie sa aveti in vedere faptul ca probabil nu a-ti avut niciodata 9.200 mp acolo, din cauza masuratorilor care s-au facut prin metode vechi.
In instanta o sa cheltuiti foarte multi bani si nu va recomand. Verificati punerile in posesie la primaria, solicitati schita care a stat la baza punerii in posiesie, si faceti o cercetare cu topograful sa vedeti ce este acolo.
multumesc pt raspuns. Scuze, nu ma pricep in acest domeniu, cererea de inntabulare împreună cu declarația ca suntem de acord cu întabularea suprafeței de 8600 mp cui trebuie sa o adresez? Avem măsurători făcute la cadastruși plan cadastral schită, memoriu tehnic.


Qubik a scris:

multumesc pt raspuns. Scuze, nu ma pricep in acest domeniu, cererea de inntabulare împreună cu declarația ca suntem de acord cu întabularea suprafeței de 8600 mp cui trebuie sa o adresez? Avem măsurători făcute la cadastruși plan cadastral schită, memoriu tehnic.

Topograful dumneavoastra trebuie sa va faca o schita in baza careia notarul sa faca declaratia. Teoretic cand e vorba de titlu de proprietate nu este nevoie de declaratie notariala, ci doar acordul dat in fata topografului, dar din experienta cand is mai multi, e bine sa se procedeze asa, ca sa aveti dumneavoastra o siguranta, ca nu isi schimba ceilalti frati parerea.
Deci daca va intelegei bine, atunci va dati acordul scris in fata topografului ca sunteti de acord cu intabularea suprafetei mai mici de teren. Dar topograful sa vada mai intai din ce cauza e lipsa la teren. Din cauza masuratorilor, sau este o problema de granituire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

M-am judecat degeaba 2,5 ani? bms bms Mai exact am chemat in judecata Comisia de aplicare a legii fondului funciar pentru atribuirea unei diferente de suprafata care a primit-o pe titlul de ... (vezi toată discuția)
Bună seara am și eu o problemă cu care mă confrunt. suntem ... Vasile Sorin Vasile Sorin Bună seara am și eu o problemă cu care mă confrunt. Suntem 4 moștenitori la o casa cu terenul aferent. Am adus inginer topograf să putem face schiță ... (vezi toată discuția)
Acte de proprietate vasy_282828 vasy_282828 Dreptul de proprietate !!!!! As dori un raspuns cat mai concret desi recunosc ca este un caz mai delicat. Este vorba de un teren care are cca 2100 ... (vezi toată discuția)