avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Anulare sentință civilă Bună ziua! aș dori să ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Anulare sentință civilă Bună ziua! aș dori să știu cum ...

Anulare sentință civilă

Bună ziua! aș dori să știu cum trebuie să procedez în următoarea problermă: în luna aprilie a acestui an (2020) am primit o înștiințare că sunt dat în judecată de o companie de asigurări pentru plata unei despăgubiri pe care respectiva companie o acordase unui asigurat al său, în urma daunei produse autoturismului acestui client de către mine, în cadrul unui accident minor de circulație. Accidentul a avut loc în octombrie 2017 și tot atunci s-a încheiat proces verbal la poliție și am plătit amendă, crezând că prin acestea am scăpat.

Înștiințarea a venit de la Judecătoria Sectorului 4 București, iar eu locuiesc în Ciacova, județul Timiș. Accidentul a avut loc în Timișoara.

În urma primirii înștiințării, am contactat prin telefon și email compania de asigurări și le-am expus situația mea, faptul că am o boală cronică gravă, încadrându-mă în gradul II sau I de invaliditate și că nu am sursă de venit (abia în prezent am început demersurile pentru a solicita pensie de invaliditate).

În urma solicitării mele, reprezentanta companiei mi-a transmis că renunță la obligarea mea la plata despăgubirii. Ei însă nu au transmis nimic Judecătoriei, nici eu, iar procesul s-a ținut și s-a hotărât că trebuie să plătesc respectiva despăgubire.

Am contactat din nou, ieri, compania de asigurări și mi-au spus să transmit răspunsul dat de ei Judecătoriei, pentru a fi anulată sentința.

Neavând experiență în probleme de acest gen, am încercat să contactez telefonic Judecătoria, pentru a-i întreba care e procedura ce trebuie să o urmez, ce document să întocmesc și să trimit, dar ei nu răspund la telefon.

Poate cineva de pe această comunitate să-mi spună cum trebuie să procedez? Vă mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Andrei Stirbu72 , utilizator 17:25, 4 August 2020
Mulțumesc, m-ați mai salvat de la o eroare ce eram să o fac :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dacă s-a dat o sentință, dar între timp reclamantul a renunțat ... Andrei Stirbu72 Andrei Stirbu72 Dacă s-a dat o sentință, dar între timp reclamantul a renunțat la pretenții, mai sunt obligat la îndeplinirea hotărârii judecătorești? În urma ... (vezi toată discuția)
Anulare a unui apel în instanță pe care l-am făcut Andrei Stirbu72 Andrei Stirbu72 În 2017 am provocat daune unui autoturism în urma unui accident minor, eu fiind pe bicicletă. Păgubitul și-a reparat autoturismul (revopsirea barei ... (vezi toată discuția)
Bună seara! de 6 luni fiul meu nu mai primește pensie alimentara! ... Mia4 Mia4 Bună seara! De 6 luni fiul meu numai primește pensie alimentara! Care este procedura la politie pt a face plângere penala,către tatăl copilului! ... (vezi toată discuția)