avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, cei care au lucrat in perioada de urgenta ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, cei care au lucrat in perioada de urgenta și de alertă ...

Buna ziua, cei care au lucrat in perioada de urgenta și de alertă în regim de telemunca , pot beneficia de un ajutor de la stat ? As dori sa știu decretul de lege.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:55, 8 Septembrie 2020
Ordonanța de urgență nr. 132/2020 privind măsuri de sprijin destinate salariaților și angajatorilor în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, precum și pentru stimularea creșterii ocupării forței de muncă
Art. 6.
(1) Pentru desfășurarea activității în regim de telemuncă, în conformitate cu prevederile Legii nr. 81/2018 privind reglementarea activității de telemuncă, se acordă, o singură dată, angajatorilor pentru fiecare telesalariat un sprijin financiar în valoare de 2.500 lei în scopul achiziționării de pachete de bunuri și servicii tehnologice necesare desfășurării activității în regim de telemuncă.

(2) Suma prevăzută la alin. (1) se acordă, în ordinea depunerii solicitărilor, până la 31 decembrie 2020, din bugetul asigurărilor de șomaj, prin ANOFM, în limita fondurilor alocate cu această destinație, angajatorilor, pentru angajații care au lucrat în regim de telemuncă în perioada stării de urgență pentru cel puțin 15 zile lucrătoare.

(3) Modalitatea de acordare și categoriile de bunuri ce pot fi achiziționate conform alin. (1) se stabilesc prin ordin al ministrului muncii și protecției sociale, care se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I, în termen de 10 zile de la publicarea prezentei ordonanțe de urgență.

(4) În termen de 30 de zile de la acordarea sumei prevăzute la alin. (1), angajatorul are obligația de a transmite ANOFM documente justificative referitoare la achiziția categoriilor de bunuri stabilite prin ordinul ministrului muncii și protecției sociale.

(5) În cazul nerespectării obligației de transmitere a documentelor justificative referitoare la achiziția categoriilor de bunuri stabilite prin ordinul ministrului muncii și protecției sociale, angajatorul restituie integral suma acordată, în termen de 30 de zile de la expirarea termenului prevăzut la alin. (4).
Ajutorul pentru telesalariati se aplica si Persoanelor juridice fara scop patrimonial fara activitati economice??

Prevederile Ordonanței de urgență se aplică si persoanelor juridice fara scop patrimonial.
Ultima modificare: Marți, 8 Septembrie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic
mulțumesc mult

Dacă s-a întrat în telemunca începând cu 18.03.2020 până la sfârșitul anului si s-au cumpărat calculatoare in data de 12.03.2020, înainte de starea de urgență, se mai încadrează la acest ajutor?

Cornel Vasile a scris:

Prevederile Ordonanței de urgență se aplică si persoanelor juridice fara scop patrimonial.

Ultima modificare: Marți, 8 Septembrie 2020
ioana2ion, utilizator
Nu se mai incadreaza pentru situatii ivite inainte de starea de urgenta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am inteles ca se poate modifica prin act aditional contractul ... goplanet goplanet Am inteles ca se poate modifica prin act aditional contractul indi idual si trimite in telemunca. Angajatorul, in aceasta situatie nu trebuie sa asigure ... (vezi toată discuția)
Cum poti cheltui cei 2500 lei per angajat din grantul pentru ... Mr. M Mr. M Ordonanta spune ca poti cheltui cei 2500 lei pentru achizitionarea de laptop sau notebook, tabletă, smartphone, periferice aferente celor de mai sus, ... (vezi toată discuția)
2500 lei ajutorul de telemunca in starea de alerta pentru alti angajati decat cei pentru care s-a obtinut pentru starea de urgenta apetra apetra Am beneficiat de ajutorul de telemunca pentru angajati in starea de urgenta. In starea de alerta am mai angajat oameni, au revenit angajati din concediu ... (vezi toată discuția)