avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună ziua. Locuiesc ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună ziua. Locuiesc ...

Recuperare cheltuieli reparația acoperis.
Bună ziua. Locuiesc într-un imobil cu patru etaje. Un vecin de la etajul patru a depus la asociație o factura ce ar reprezenta suma plătită de acesta pentru reparația acoperișului de deasupra apartamentului acestuia. Stupoare, administratorul blocului nu numai ca s-a conformat dar a creat și un sistem propriu de recuperare a sumei, mai exact a împărțit suma la toate apartamentele de sub acesta. Făcând o sesizare către asociatie privind incălcărea legii vis a vis de cele relatate mai sus primesc răspunsuri total eronate și contradictorii. Intrebare: Cum poate administratorul să încaseze și să vireze o suma de bani unei persoane fizice fără o documentație corecta facuta conform legii privind acea reparația numai de ei știută? Cum trebuie să procedez pentru a nu plati acea suma?
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Septembrie 2020
viorel 33, utilizator
As fi putut locui eu la etajul patru. Suma ce imi revine de plata am să o plătesc fără discutie. Problema este la interpretarea după bunul plac al legii. Legea 196/2018 Nu împarte imobilul în tronsoane, etaje sau apartamente cand vine vorba de proprietatea comună. La reparația părților comune participă toți proprietarii de locuințe din acel imobil.
În alta ordine de idei se invocă urgenta reparației in masura in care de un an de zile nu locuiește nimeni in acel apartament și că să fie ridicoli până la sfârșit cei de la Primărie RECOMANDA ca pe viitor administratorul sa respecte legea.
Buna ziua,

Va sugeres sa solicitati inscrisurile aferente reparatiei, precum si factura fiscala, care atesta plata efectuata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Terasa blocului stefanfane stefanfane Buna ziua ,am o intrebare :Repararea terasei unui bloc include si repararea ultimului balcon( stau intr-un bloc cu 4 etaje ,la etajul 4) trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, sunt presedintele unei asociatii de proprietari.unul ... ValiBan80 ValiBan80 Buna ziua, Sunt presedintele unei asociatii de proprietari.Unul din locatarii care a finalizat lucrarile de reparatie la acoperisul aferent apartamentului ... (vezi toată discuția)
Cpi reparatii terasa bloc anca0704 anca0704 Buna seara. Urmeaza sa hidroizolam terasa blocului doar pe suprafata apartamentului nostru. Am reusit, intr-un final, sa rezolvam acest aspect cu presedintele ... (vezi toată discuția)