avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cenzor si Administrator sanctiuni
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cenzor si Administrator sanctiuni

Pentru cenzor si administrator dorim sa avem o garantie ca putem stopa deraparile in activitatea acestora. Am gasit urmatoarele posibilitati:
Cenzor: ) Cenzorul sau membrii comisiei de cenzori depun, dacă adunarea generală a asociației de proprietari hotărăște astfel, în contul bancar al asociației de proprietari o garanție, pe baza unui contract de garanție încheiat în acest sens. Cuantumul garanției nu poate fi mai mic decât media anuală a totalului cheltuielilor lunare ale asociației.
Art. 60 (3)
Administrator: Pentru protejarea intereselor proprietarilor și ale asociației de proprietari împotriva riscurilor aferente activității de administrare într-un condominiu, administratorii, la solicitarea asociațiilor de proprietari, sunt obligați să încheie, pe cheltuială proprie, polițe de asigurare de răspundere civilă profesională. Art. 68
Cel mai recent răspuns: AdrianaMorosan , utilizator 08:57, 23 Septembrie 2020
In anul 2019 dupa adunarea generala nu s-a intocmit si afisa fisa cu hotararile adunarii. S-au tot sarit sedintele de comitet sau nu au fost chemati decat anumite persoane care accepta orice.
In luna decembrie 2019 la o sedinta s-a discutat impartirea fondului de premiere care a mai ramas dupa Paste. Atunci am aflat ca si salariile si indemnizatiile s-au marit cu 10%. Nici atunci nu eram tot comitetul adica 3 + presedinta de bloc.. Stiind ca la adunare nu s-a discutat si votat asa ceva am cerut explicatii. Presedinta cu administratora au sustinut ca da. Am cerut semnaturile noastre pe procesul verbal al adunarii si a zis ca a fost o scapare ca s-a terminat sedinta tarziu, am cerut fisa cu hotararile adunarii semnate de noi si nu era. Fiind sfarsit de an am stabilit sa convocam adunarea generala. Au tot amanat pana in luna Martie 2020 cand nu s-a mai putut tine din motive de covid. De atunci isi iau salarii si indemnizatii cu marire de 10% adunarea generala nu se tine si mai nou administratora doar ne informeaza fara sa ceara aprobarea ca a luat imprimanta si telefon pt asociatie care au costat 1000 de lei. Acum vrea sa amenajeze o uscatorie ca arhiva fara sa arate daca are acordul proprietarilor si nici sa prezinte cheltuielile ca nu le stie inca.
Am decis ca nu se mai poate si trebuie sa facem ceva. (salariul administratorei este 3100 net - 5500 brut).
Multumesc, am sperat ca rezolv la adunarea generala dar nu s-a tinut din cauza covid
Pentru ce scrieti mai sus exista alt paragraf de sanctionare, la 102 alin 1:
e)nerespectarea statutului, a acordului de asociere, precum si neindeplinirea sau depasirea atributiilor de catre presedinte, membrii comitetului executiv, cenzor/comisia de cenzori sau de catre administrator;

c)faptele prevazute la alin. (1) lit. e) si j), cu amenda de la 2.500 lei la 5.000 lei;


Multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuzuri ale comitetului de bloc Zganarel Zganarel Deoarece in urma unei asazise Adunari Generale ale Asociatiei de Proprietari, Presedintele Comitetului de Bloc a incercat prin presiuni sa schimbe ... (vezi toată discuția)
Abuz presedinte asociatie LIoanna LIoanna Presedintele asociatiei refuza sa prezinte Comitetului Asociatiei lamuriri precum cati anjajati are blocul.Refuza sa arata documente precum statul de plata, ... (vezi toată discuția)
Adunare generala elevic elevic Va supun atentiei urmatoarea situatie din cadrul asociatiei noastre: -Presedintele asociatiei a trimis o notificare catre biroul specializat din cadrul ... (vezi toată discuția)