avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Decizie asociatie vs drepturile proprietarilor
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Decizie asociatie vs drepturile proprietarilor

Buna ziua. Locuiesc intr-un complex de casute duplex insiruite si fac parte din asociatia de proprietari. Imobilul din proprietatea mea se afla la marginea complexului langa strada. Intre locul meu de parcare proprietate privata si strada exista un teren de aprox 10mp proprietate a dezvoltatorului. Adunarea generala a proprietarilor a votat amplasarea unui stalp pentru iluminat, de 7m, in zona proprietate a dezvoltatorului de langa casa mea, cu orientarea catre complex. Asta ar insemna ca becul sa atarne peste proprietatea mea, deasupra geamului meu. Am incercat sa le explic ca nu pot sa fiu de acord cu asa ceva si am rugat sa gasim alte solutii, insa presedintele asociatiei si ceilalti proprietari considera ca daca majoritatea au votat pentru stalpul acesta atunci eu nu ma mai pot impotrivi. Consider totusi ca fiind direct afectata de instalarea acestui stalp sa fie nevoie de acordul meu, din punct de vedere legal. Va rog frumos sa ma sfatuiti.
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 11:12, 23 Septembrie 2020
Tregeti concluzii pripite. Eu consider ca este deranjant si pentru vecin insa el considera ca nu este asa pentru ei. Ca fiind la marginea complexului trebuie sa ne "sacrificam" pentru binele complexului. Eu nu mi-as da acordul pentru amplasarea becului in fata geamului dumnealui, dar nu ma pot impotrivi daca el doreste acest lucru. Pot doar sa ma interesez cum sa apar drepturile mele.
Intrebarea mea este daca e legal sa se amplaseze un stap care este aplecat peste proprietatea mea fara acordul meu.

latka a scris:

Ati scris initial : "Adunarea generala a proprietarilor a votat amplasarea unui stalp pentru iluminat, de 7m, in zona proprietate a dezvoltatorului de langa casa mea, cu orientarea catre complex."

Acum vad ca spuneti de doi si acceptati unul, dar sa moara si capra vecinului din capatul celalalt. De ce nu vreti ca ambii stilpi sa fie la vecinul ? Ce problema deosebita e daca aveti lumina care bate in geam si trageti jaluzelele ?

Pina la urma, puteti fi de acord ca, daca majoritatea a votat, democratic e sa va supuneti ?

Ultima modificare: Miercuri, 23 Septembrie 2020
AlinaSvn, utilizator
Raspunsul este da. Nu exista o lege care sa interzica acest lucru.
Stilpul este aplecat spre complexul rezidential, nu spre proprietatea dvs.,si nu este pe proprietatea dvs.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Septembrie 2020
latka, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cabluri electrice abuzive pe teren proprietate amplasate fara acordul meu camicr camicr Buna ziua.Voi incerca sa ma exprim clar si la subiect.Am o proprietate,imobil si teren,amplasat pe colt,strada principala si alee de acces privata.Efectiv,dor ... (vezi toată discuția)
Curentul electric pe strada privata dianabutnaru dianabutnaru buna ziua, mama mea a cumparat un teren intravilan, la marginea unui sat, zona in care acum incep sa se construiasca mai multe case. Strada pe care isi ... (vezi toată discuția)
Electrica energie are amplasat un stâlp pe terenul din curtea ... cucufiruta cucufiruta Electrica Energie are amplasat un stilp pe terenul din curtea mea de vreo 55 ani . mentionez ca terenul a fost al parintilor mei,dupa ce am devenit proprietar ... (vezi toată discuția)